2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, geçen yıl 24 Nisan'da Bingöl'ün Genç İlçesi'nde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın şehit edilişinin yıl dönümünde memleketi Elbistan'nda düzenlenen anma törenine katıldı. Orgeneral Mendi, Özdoğan'ın şehit edilişinin ardından kanının yerde bırakılmadığını ifade ederek, "O operasyon bölgesinde ben de vardım. Tek tesellimiz, şehidimizin kanı yerde kalmadı. Son derece hassas bir bölgede şehidimiz kahramanca mücadele etti. O operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Şubesi tarafından, Türkiye'nin, operasyonda yakalanan küçük yaştaki bir teröriste montunu vermesiyle tanıdığı ve geçen yıl Nisan ayında Bingöl'ün Genç İlçesi'nde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın şehit oluşunun 1'inci yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. Törene; 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, Elbistan, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Faruk Benli, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat, şehit uzman çavuşun ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Türk bayraklarıyla donatılan Gariplik Mezarı'ndaki anmada, Kuran-ı Kerim okundu, Müftü Muhammet Gevher tarafından dualar edildi.
Törene katılan 2'nci Ordu Komutanı Galip Mendi, Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın şehit olduğu sırada kendisinin de operasyon bölgesinde bulunduğunu söyledi. Orgeneral Mendi, operasyon sırasında Uzman Çavuş Kelam Özdoğan ile aralarında 300 metre olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne kast eden vatan hainlerine karşı hepinizin de bildiği gibi askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla yıllardan beri büyük bir mücadele vermekteyiz. Ben 2'nci Ordu Komutanı olarak ülkenin en hassas bölgesinde terörle mücadelede görev alan birliklerin komutanı olarak bu görevimden son derece onur duymaktayım. Çünkü ülkemin bölünmez bütünlüğüne kast eden vatan hainlerine karşı burada mücadele vermekteyiz" dedi.
Orgeneral Mendi, şehit Uzman Çavuş'un kanının, gerçekleştirilen operasyonlarla yerde kalmadığını ifade ederek şöyle konuştu:
"Operasyon bölgesinde biz de vardık, hatta çok yakınında idik. Mesafe olarak çatışma bölgesini düşünürsek 300 metre ya var, ya yoktu. Burada tabi üzüntümüz çok fazla. Çünkü evladımızı kaybettik. O evlatların hepsi bizlerin de evladıdır. O olayda çok büyük üzüntü duyduk. Tek tesellimiz, şehidimizin kanı yerde kalmadı. Son derece hassas bir bölgede şehidimiz kahramanca mücadele etti. O operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi. Biz ant içtik, yemin ettik, vatanımızı böldürmemek için mücadelemiz sonsuza kadar devam edecek. Şu anda da benim birliklerimin büyük bir kısmı Hakkari'de, Şemdinli'de, Şırnak'ta, Çukurca'da görevine aynen devam ediyor. Yüce Türk milletinin bize verdiği görevi aynen devam ettiriyoruz. İnşallah bundan sonra böyle şehit haberleri ile aziz evlatlarımızın kaybı ile sizlerin karşısına çıkmayız."
Orgeneral Mendi, daha sonra şehit Kemal Özdoğan'ın babası İsa Özdoğan ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, mezarlıktaki diğer şehit aileleri ve gazilerle süre sohbet etti.
Anma töreni, Gariplik Mezarlığı taziye evinde verilen yemeğin ardından son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi