Afşin’de iş yerlerindeki sadaka kutuları toplatıldı, kutulardaki bin 593 lira 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası hesabına aktarıldı.

Afşin Kaymakamlığının talimatıyla ilçedeki esnafların dükkanlarında bulunan 51 sadaka kutusu Afşin Belediyesi zabıta ekiplerince toplandı.

İş yerlerini tek tek gezen zabıta ekiplerinin topladığı sadaka kutularından çıkan bin 593 lira, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ailelerine ve gazilere destek olunması amacıyla başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası" hesabına aktarıldı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sadaka kutusu uygulamasının kanunlarda yeri olmadığını belirtti.

Kim tarafından, nerede kullanıldığı belli olmayan sadaka kutularının iş yerlerinden toplatılarak, paraların 15 Temmuz'da şehit ve gazi olan vatandaşların aileleri ve yakınları için başlatılan yardım kampanyasının hesabına yatırıldığını aktaran Budan, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediyesi zabıta ekipleri tarafından toplanan sadaka kutularının içerisinden çıkan bin 593 lira zabıta tarafından sayılıp, tutanak tutuldu. İlçemizde artık bu tür faaliyetler olmayacak." dedi.
Editör: Haber Merkezi