Afşin İlçe Müftülüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere alınacak olan Bayan Kuran Kursu Öğreticilik sınavı yapıldı. İhtiyaca göre alınacak olan Bayan Kuran Kursu Öğreticilik sınavına 130 kişi katıldı.
Bayan Kuran Kursu Öğreticisi olmak isteyen 130 kişi, Afşin İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen mülakata katıldı. Afşin Müftülüğü tarafından oluşturulan bir komisyonca sözlü mülakat yapıldı. Sözlü mülakat sonuçları ise önümüzdeki hafta açıklanacağı tahmin ediliyor.
Sınav hakkında açıklamalarda bulunan Afşin ilçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “İhtiyaç duyulan yerlerde Kuran Kurlarını açmak için ilanda bulunmuştuk. Kuran kurslarımızda öğretici olarak çalışmak isteyen arkadaşlarımız müftülüğümüze müracaat ettiler. Bizlerde 130 kişinin müracaatını kabul ettik ve bu 130 arkadaşımızdan en yeterlisini seçeceğiz ve ihtiyaç duyulan yerlere hocalarımızı öğretici olarak göndereceğiz. Bundan önce 46 kuran kursumuzun açılışını gerçekleştirmiştik fakat halkımızdan hala kuran kursu talebi geliyor. İnşallah kuran kursu sayımızı bundan sonraki süreçte artıracağız. Bundan sonraki süreçte nereye ve ne kadar kuran kursu açacağımız belli değil bunun hakkında bir duyuruya veya ilana çıkmadık. Fakat biz ilana çıkmadığımız halde 5-6 adet vatandaşlarımızdan kuran kursu talebi geldi. Afşinli vatandaşlarımız sağ olsunlar kuran kurlarına büyük bir rağbet gösteriyorlar ve 46 tane kuran kursu olmasına karşılık hala kuran kurslarının daha artırılmasını talep ediyorlar. Bu çok güzel bir olay. Hatta evini ve dairesini kuran kursuna çevirmek isteyenler müftülüğümüzü aramaktalar. Tabi bizde bu isteklere müftülük olarak kayıtsız kalamazdık. Bunun için elimizi taşın altına koyarak vatandaşlarımızın isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. “dedi.
Afşin’deki Kuran kursu sayısının 100’e ulaşacağını kaydeden Müftü Yıldırım, “Kuran kurslarımızda öğretici olarak çalışmak isteyenler sınavlarımızı yapıyoruz ve bundan sonra açacağımız kuran kurslarımıza başarılı olan arkadaşlarımız kuran öğreticisi olarak hizmet verecek. İnşallah Afşin’deki kuran kursu sayısı 100’e ulaşacak. Yaptığımız sınav Diyanet İşleri Başkanlığının koymuş olduğu kuralları kapsıyor. Öncelikli olarak KPSS ve yeterlilik belgesi aranacak öğretici adaylarımızda fakat bu özellikler yoksa okumasına ve mülakatta başarı oranına bakılacak.” açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi