Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen 13. İmam Hatipliler Kurultayına konuşmacı olarak katılan TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, cemaatlerin şeffaf olması gerektiğini söyledi.
İmam Hatip Mezunları Derneği ÖNDER’in düzenlediği ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın da katıldığı 13. İmam Hatipliler Kurultayı Kahramanmaraş’ta başladı.
Erdoğan; “19-25 Aralık'tan sonra FETÖ’den boşalan alanla ilgili ihtiyaçlar ortaya çıkınca herkes yapılması gereken işlerin bir köşesinden tutma azmiyle alan paylaşımını bir kenara bırakarak herkes yapabildiğini her alanda yapmaya başladı. Temamız istikamet üzere, ama biz istikamet üzere yorulmazsak yarın çok daha fazla tökezleriz” dedi.
Türkiye’deki, imam hatip okullarını milletin yaptığını belirten Erdoğan; “İmam hatipleri bu millet yaparken milletin geliri 10 bin dolarlarda değildi. Bin dolarlarda, iki bin dolarlardaydı. O zaman bu millet o imkanlarla bu kadar imam hatip, bu kadar cami yaptıysa bugün bizim okul aile birliklerimiz neden bu kadar mali sıkıntılar çekiyor? Eğer bir dernek, bir vakıf, bir sivil toplum kuruluşu ve cemaat şeffaf değilse, kapalı kutu işliyorsa, kapısı başkalarına açık değilse, topladığı kurbandan zekattan başkalarına hesap verme ihtiyacı hissetmiyorsa orada sıkıntı vardır” dedi.
Kurultaya Kahramanmaraş milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi, belediye başkanları, çok sayıda vatandaş ve ÖNDER temsilcileri katıldı
Editör: Haber Merkezi