Hizmet-İş-Sendikası Elbistan Şubesi Başkanı Ahmet Sert, aralarında Elbistan Belediyesi'nin de bulunduğu yetkili oldukları 31 belediyenin 13'ü ile toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını, 3 belediye ile anlaşmaya vardıklarını ve 7'si ile de görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

 

Hizmet-İş Sendikası Elbistan Şubesi, sözleşmeleri sona eren belediyelerle yapmış olduğu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin büyük bir çoğunluğunu sonuçlandırdı. Şube Başkanı Ahmet Sert, 2013 yılı içerisinde 23 belediye ile masaya oturduklarını söyledi.

 

Sert; “Şubemiz; Elbistan, Afşin ve Göksun’daki 31 ilçe ve belde belediyesinde yetkili. Bu belediyelerde çalışan toplam 437 üyemiz var ve bu üyelerimizin gerek maaşlarında gerekse sosyal haklarında hak ettiklerini alabilmek adına belediyelerle yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmelerinin çoğunda anlaşmayı sağladık. Bu yıl içerisinde yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Elbistan, Afşin, Akbayır, İğde, Doğan, Bakraç, Çoğulhan, Dağlıca, Bozüyük, Kullar, Tatlar ve Gövdeli Belediyeleri ile olmak üzere toplam 13 belediyemizle toplu iş sözleşmesi imzaladık.

Elbistan Belediyesi İle 1 Yıl

Toplu iş sözleşmesi imzaladığımız belediyelerden Elbistan Belediyesi 1 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı ve sözleşmeyle 115 belediye işçimizin ücretlerinde yüzde 13 artış yapıldı.

Afşin Belediyesi İle 18 Ay

Afşin Belediyesi ile yürütülen sonunda 1 yıl 6 Ay süreli olarak toplu iş sözleşmesi imzaladık ve sözleşme ile 40 belediye çalışanının taban ücretleri 70 TL'ye yükseltildi. 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren taban ücretlerine ve sosyal yardımlarına  yüzde 7 oranında artış yapıldı. 2. yıl için de taban ücretlerine ve sosyal yardımlarına yüzde 7 oranında artış yapılacak.

Akbayır Belediyesi İle 15 Ay

Akbayır Belediyesi ile 1 yıl 3 ay süreli olarak toplu iş sözleşmesi imzaladık ve sözleşme ile 4 üyemizin taban ücretleri 1. yıl 68.80 TL'ye yükseltilerek, 2 yıl için taban ücretlerine yüzde 30 oranında zam yapıldı. Sosyal haklarda da aynı oranlarda artış yapıldı. 

Tatlar Belediyesi İle 15 Ay

Nurhak Tatlar Belediyesi ile 1 yıl 3 ay süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile 8 üyemizin taban ücretleri 57 TL'ye yükseltildi. 2. altı ay için yüzde 9 oranında artış yapıldı. 2. yıl için ise ücret ve sosyal yardımlara yüzde 20 oranında zam yapılması bağıtlandı.

Doğan Belediyesi İle 19 Ay

Doğan Belediyesi ile sendikamız arasında yürütülen görüşmeler sonunda 1 yıl 7 ay süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği, 9 üyemizin ücretlerinde ilk yıl için yüzde 15 artış yapılırken, sosyal haklarda da aynı oranlarda artış yapıldı. 2. yıl ise ücretlerde ve sosyal haklarda yüzde 20 oranında artış yapılması bağıtlandı..

İğde Belediyesi İle 20 Ay

Sendikamız il İğde Belediyesi arasında 1 yıl 8 ay süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği, 9 üyemizin ücretlerinde ilk altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için ücret ve sosyal yardımlarda yüzde 10 oranında artış yapılması bağıtlandı. İkinci yıl birinci altı ay için ücretler ve sosyal yardımlara yüzde 10, ikinci altı ay için ücretlere seyyanen 7 TL eklenip üzerine yüzde 20 oranında artış yapılması bağıtlandı. Sosyal haklarda da aynı oranlarda artış yapılacak.

Çoğulhan belediyesi İle 24 Ay

Çoğulhan Belediyesi ile 2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi ile 11 üyemizin taban ücretleri 50 TL'ye yükseltildi. İlk yıl için taban ücretlerde yüzde 15 oranında artış yapılırken, sosyal haklarda da aynı oranlarda artış yapıldı. 2. yıl için ise ücretler ve sosyal haklarda ayrı ayrı  yüzde 15 oranında artış yapılması bağıtlandı.

Bakraç Belediyesi İle 24 Ay

Bakraç Belediyesi ile 2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği, 3 üyemizin ücretlerinde yüzde 5 oranında artış yapılırken, sosyal haklarda da aynı oranlarda artış yapıldı. 2. yıl için de yine yüzde 5 oranında artış yapılması bağıtlandı.

Sendikamız ile Göksun Bozhüyük Belediyesi arasında 2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği, 4 üyemizin taban ücretlerine yüzde 10 oranında artış yapılırken sosyal haklarda da aynı oranlarda artış yapıldı. 2. yıl için ise ücretlerde ve sosyal haklarda yüzde 20 oranında artış yapılması bağıtlandı.

Sözleşme imzaladığımız belediyelerden Dağlıca Belediyesi ile 2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği, 3 üyemizin taban ücretleri 76 TL'ye yükseltildi. Taban ücretlerine yüzde 5 oranında artış yapılırken sosyal haklarda da aynı oranlarda artış yapıldı. 2. yıl için ise ücretlerde ve sosyal haklarda ayrı ayrı yüzde 5'er oranında artış yapılması bağıtlandı” dedi.

Ahmet Sert ayrıca, Söğütlü, Esence ve Alemdar Belediyeleri ile yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldığı ve bu belediyelerle de toplu iş sözleşmelerinin imzalanacağını belirterek; “Büyükyapalak, Izgın, Altunelma, Büyük Tatlar, Çobanbeyli, Büyükkızılcık, Ericek ve Ekinözü Belediyeleri ile toplu iş sözleşmelerimiz devam etmektedir. Toplu iş sözleşmelerinin belediyelerimize ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi