Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Kaynak, mesajında şunları dile getirdi:
"Türk Kurtuluş Savaşı’nın kıvılcımını ateşleyen Maraş savunması, işgal altındaki topraklarda esaretin sona ermesi için kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, canını ve kanını hiçe sayan bir milletin şahlanışının zaferle taçlandırılmış destanıdır. Yokluklar içerisindeki Maraş halkı, 97 yıl önce döneminin en güçlü ordularından birine karşı yüksek bir ruh ve şuurla verdiği mücadeleyle tarihe geçen unutulmaz bir destan yazmıştır. Büyük bir inanç ve istiklal aşkıyla vatan savunmasında tek yürek olan Maraş, eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir. Maraş halkı, bu kahramanlığıyla tüm Anadolu'ya ilham vermiş, milli mücadelenin mutlak zafere ulaşacağı inancını pekiştirmiştir. Bugün bizlere düşen de aynı duygularla, canları pahasına bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emanetine sahip çıkmak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. 97 yıl önce çok kısıtlı imkânlarla sömürgecileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Maraş halkı, Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce 5 Nisan 1925’te Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası, sonra da 7 Şubat 1973’te de “Kahramanlık” unvanı ile taltif edilmiştir. Bugün ise aynı birlik, beraberlik, ruh ve heyecan içerisinde çalışan Kahramanmaraşlılar, sergiledikleri başarılı sanayileşme ve modern kentleşme neticesinde Kahramanmaraş’ı büyükşehir statüsüne kavuşturmuştur. Dün işgale karşı nasıl el ele gönül gönüle olunmuş ise bugün de ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasında, halkımızın huzur ve mutluluğu için mücadele gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz.

‘Engelleri Aşarak İlerleyeceğiz’

Önümüze 15 Temmuz darbe girişimi gibi haince ve alçakça engeller çıkartılmaya çalışılsa da Allah’ın izni ve inayeti, Büyük Milletimizin desteği ile Gazi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde daha müreffeh, daha gelişmiş, daha aydınlık, daha güçlü ve daha büyük Türkiye hedefimize doğru emin adımlarla ilerleyeceğimizden kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İstiklâl kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, aralarından biri olmaktan her zaman gurur ve onur duyduğum tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını en içten duygularımla kutluyor; herkese selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi