Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’la düzenlediği basın toplantısında dereceye giren öğrencileri açıkladı. Resim dalında bin 100, şiir dalında 981 ve kompozisyon dalında 322 öğrencinin yarışmaya katıldığını ifade eden Poyraz, ilginin her geçen yıl artmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Jürinin yaptığı titiz değerlendirmelerin ardından dereceye giren eserlerin belirlendiğini kaydeden Poyraz, şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş Belediyesi olarak milli ve manevi duygularımızı canlı tutmak, 12 Şubat ruhunu tüm ülkemizin fertleriyle paylaşmak istiyoruz. Bu nedenle de beş yıldır bu yarışmayı düzenliyoruz. Yine bu yıl da Iğdır’dan Trabzon’a, Bursa’dan Tekirdağ’a kadar yurdumuzun dört bir tarafından öğrencilerimiz bu gurur günümüze ortak oldular. Ben yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize, jüri üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Milli Eğitim Müdürü Alkan ise Kahramanmaraş’ın gurur verici bir tarihe sahip olduğunu belirterek, bu değerlerin yeni nesle en iyi şekilde aktarılması gerektiğini belirtti. 
Çalışmaların 9 kişilik komisyon tarafından titizlikle incelendiğini dile getiren Alkan emeği geçenleri kutladı.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonunda resim dalında Iğdır’dan Tuba Padir birinci, Bursa’dan Rabia Tuncer ikinci, Trabzon’dan Kader Keleş üçüncü oldu. Kompozisyon dalında ise birinciliğe Tekirdağ’dan Osman Karamık, ikinciliğe
Ankara’dan Melisa Reyhan, üçüncülüğe ise Rize’den Ayşegül Kubat layık görüldü. Yarışmada şiir kategorisinde ise Konya’dan Tuğberk Avşaroğlu birinci, Mardin’den Zehra Kuntoğlu ikinci ve Kahramanmaraş’tan Beyza Malkoç üçüncü oldu. Yarışmanın resim dalındaki mansiyon ödülü Kahramanmanmaraş’tan Buse Özdemir’e, kompozisyon dalında Afyonkarahisar’dan Şemen Almula Barışık’a ve şiir kategorisinde ise Hatay’dan Deniz Buğra Çarboğa’ya verildi.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş, Başkan Danışmanı Zeynep Arıkan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci ve yarışma düzenleme komitesi başkanı Ramazan Avcı katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi