Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, 112 çalışanlarına eğitim semineri verdi.
Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitimlerde, 112 çalışanlarının olay yerinde delillerin kaybolmaması için uyması gereken kurallar anlatıldı. Sinevizyon eşliğinde konunun detaylarını aktaran Komiser Ramazan Çetin, önemsiz görülen pek çok ayrıntının birçok olayı aydınlatmada büyük önem taşıdığını kaydetti.
Bir saç telinin veya bir ayak izinin suçluların yakalanmasına ışık tuttuğunu dile getiren Çetin, şöyle konuştu:
“Sizler insanlık için belki de en büyük önem taşıyan bir görevi icra ediyorsunuz. Tüm dinler hatta felsefi inançlarca bile kutsal sayılan insan hayatını kurtarıyorsunuz. Bizler ise suçluların yakalanması ve adaletin sağlanması için gayret gösteriyoruz. Yaptığımız işler bir noktada ortak paydada buluşuyor. Bu eğitimi, hayat kurtarırken delilleri de kurtarmanız için veriyoruz. Biz sizlerin herhangi bir olay yerinde ne kadar hassasiyetle çalıştığınızı biliyoruz. Ancak bu eğitimin ardından daha farklı ayrıntıları da gözetip, bizlere de büyük yardım sağlayabileceksiniz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
Daha sonra, sinevizyon eşliğinde olay yerinde uyulması gereken kurallar anlatılıp, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.
Editör: Haber Merkezi