Sağlık Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen ambulanslardan 2 tanesi, Elbistan Acil Sağlık Hizmeti İstasyonuna törenle teslim edildi.
Ambulansların teslimi için düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, bakanlık tarafından Kahramanmaraş'a tahsis edilen 9 ambulanstan 2'sinin Elbistan'da hizmet vereceğini belirtti. Asılsız çağrılara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çitil, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Çitil, şöyle konuştu:
"Bizim toplam vakamız 62 bin 353 iken Elbistan’daki vaka sayımız 6 bin 601. Toplam çağrı sayımız Elbistan’da 191 bin civarında. Yani bu sayının yüzde 97’si gerçek dışı çağrı oluyor. 584 vakayı ambulanslarımızla Elbistan merkezden alıp, Kahramanmaraş’taki ilgili hastanelere nakil gerçekleşmiş durumda. Bu amaçlarımızdan biri de asılsız çağrıları önlemek. İhbarlar sonucu buna sebebiyet veren kişilere para cezası geliyor. Şu an buradaki 2 ambulansımızı da sayın kaymakamımız aracılığıyla teslim etmiş olacağız. Ben emeği geçen sayın valimiz, milletvekillerimiz, il genel meclisi başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Allah kimseyi hasta etmesin, ihtiyaç duymayalım. Duyulduğu vakitte yüksek model ambulanslarla hizmet almak her vatandaşımızın hakkı. Elbistan ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise alınan ambulanslarla birlikte acil müdahale hizmetlerindeki kalitenin daha da artacağını belirtti. Tam donanımlı ambulansları Elbistan halkının hizmetine sunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Akkoyun, şunları kaydetti:
"2 ambulansı teslim alıyoruz. Bununla birlikte ilçemize teslim edilen 4x4 paletli ambulansı da yine teslim alıyoruz. Sağlık İl Müdürümüzün de ifade ettiği gibi vatandaşlarımızın modern sağlık hizmetlerinden faydalanması en doğal hakkı. Bizler de şükrediyoruz ki vatandaşlarımız daha modern daha sağlıklı hizmetlere kavuşuyor. Bu araçların yanında yine hava araçları da sürekli vatandaşlarımızın hizmetinde. Bir telefonla anında vatandaşlarımızın hizmetine tahsis ediliyor. Şükürler olsun imkanlarımız bu anlamda artarak devam ediyor. Umut ediyorum yeni teslim aldığımız donanımlı yeni araçlarımızla birlikte vatandaşlarımız daha sağlıklı, daha kaliteli, daha etkili sağlık hizmetine kavuşacaklardır. Yine 4x4 paletli ambulansımızda da kırsal bölgelerde, kar yağışının çok olduğu bölgelerde belki de çevre ilçelerde yine buradan hizmete sunulacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Kılaç, Elbistan Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabibi Dt. Hamit Çelebi ve sağlık personelinin katıldığı törende Çitil, ambulansların anahtarlarını Kaymakam Akkoyun'a takdim etti.
Editör: Haber Merkezi