Sağlık Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş 112 Komuta Merkezine tahsis edilen 9 yeni ambulans düzenlenen törenle hizmete sunuldu.
Ambulansların teslimi için düzenlenen törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, kentin son dönemde yapılan sağlık yatırımlarıyla sınıf atladığını söyledi. Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Tıp Fakültesi’nin hizmete sunulmasıyla sağlık hizmetlerindeki kalitenin arttığına dikkat çeken Kocatepe, şöyle konuştu:
“Geçen yıl 17 yeni ambulans hizmete sunmuştuk. Bugün de Sağlık Bakanlığı’mız tarafından gönderilen ikisi arazi tipi olmak üzere 9 ambulans daha hizmet vermeye başlıyor. İl Özel İdaresi olarak da bildiğiniz gibi geçen yıl 7 ambulans almıştık, şu anda 3 ambulans daha yolda. Onlarda önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Böylelikle 112 Komuta Merkezindeki 30 istasyonumuzda 60 ambulansımız Kahramanmaraş halkına hizmet veriyor. Ambulanslarımız gençleşti ve sayısı da arttı. Bundan sonra da vatandaşımıza anında yetişerek, onları en yakın sağlık kuruluşuna iletme noktasında imkanlarımız da genişlemiş oldu.”
112’ye yapılan asılsız ihbarlar noktasında da uyarılarda bulunan Kocatepe, vatandaşlardan bu konuya hassasiyetle yaklaşmasını istedi. Kocatepe, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde kar nedeniyle ulaşılamayan köyde bir çocuğumuz vefat etti. Orada asılsız ihbarlar nedeniyle, konunun sağlıklı değerlendirilemediği ve telefon irtibatının sağlanamaması nedeniyle köye gidilemediği ve böyle bir ihmalin ortaya çıktığı görülüyor. Biz bu konuyu daha önce de arz etmiştik. Biz de de 112’ye, 110’a ve 155’e çok sayıda asılsız ihbar geliyor. Bunlar çocuklar tarafından oluyor veyahut bilinçsiz şekilde yapılabiliyor. Eğlence amaçlı yapılabiliyor. Lütfen vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsun, bu numaralar acil numaralar, önemli numaralar, can kurtaran numaralar. Dolayısıyla lüzumsuz kullanılmasın, meşgul edilmesin” diye konuştu.
Törende konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu ise kentin sağlık hizmetleri noktasındaki etkinliğinin her geçen gün arttığını ifade etti. Ortaya çıkan bu tablonun bir sağlıkçı olan kendisini de mutlu ettiğini söyleyen Ramazanoğlu, şunları kaydetti:
“Sağlık alanındaki yatırımlar şehrimizi bölgenin bir sağlık merkezi haline getirdi. Burada emeği geçen herkese gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş’taki bu önemli sağlık yatırımları içinde özellikle Necip Fazıl Şehir Hastanesi yalnız burada değil, her yerden gelen insanlara hizmet vermekte ve her geçen gün etkinliğini artırmaktadır. Açıkçası üniversitemizin de aynı ölçekte büyük bir hastaneye kavuşmuş olması ve hizmet binalarının faaliyete sokulmuş olması Kahramanmaraş’ımızı çok daha büyük bir merkeze dönüştürmektedir. Bu durum sağlık mensubu olmam nedeniyle beni de gururlandırmaktadır. Böyle bir törende bulunmaktan mutluyum. İnşallah bundan sonra da Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize buna benzer güzel müjdeleri vermeyi, yine böyle güzel faaliyetlerde yer almayı diliyoruz.”
Vali Kocatepe ve Milletvekili Ramazanoğlu daha sonra paletli ambulansa binerek deneme sürüşü yaptı.
Jandarma Alay Komutanı Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Sağlık Müdürü İlker Çitil, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek ve diğer ilgililerin katıldığı tören İl Müftüsü Muhammed Gevher’in yaptırdığı dua ve anahtarların teslimiyle son buldu.
Editör: Haber Merkezi