banner479

112, Asılsız İhbarlardan Dertli

Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi, son zamanlarda artış gösteren asılsız ihbarlardan dertli.

112, Asılsız İhbarlardan Dertli

Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi, son zamanlarda artış gösteren asılsız ihbarlardan dertli.

29 Eylül 2014 Pazartesi 09:35
479 Okunma
 112, Asılsız İhbarlardan Dertli
Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi, son zamanlarda artış gösteren asılsız ihbarlardan dertli. 24 saatte ortalama 8-9 bin çağrı alan Kahramanmaraş 112, bu ihbarların sadece 250 ile 300’ünün gerçek olduğunu, diğerlerinin asılsız olduğunu ifade ediyor.

Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi, asılsız ve gereksiz çağrılardan bıktı. 8 hattan her gün 3 bin dolaylarında çağrıya cevap veren görevliler, asılsız ve gereksiz aramalar yüzünden gerçek vakalara ulaşmakta güçlük çekiyor.

112 Şube Müdürü Dr. İsmail Kahraman, 112'ye gelen günlük 8-9 bin çağrıdan yaklaşık 300'ünün doğru olduğunu ifade ederek, geriye kalan çağrıların asılsız olduğunu söyledi.

Kahraman, “112 Acil Çağrı Merkezimizde şu anda 500'ün üzerinde personelimiz, 64 ambulansımız ve 30 aktif istasyonumuz var. Kahramanmaraş halkına acil sağlık hizmeti veriyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız acil sağlık hizmeti vermekten çok gereksiz çarılar. Yani yaklaşım 100 çağrıdan 97'si gereksiz ya da bizi ilgilendirmeyen aramalar. Telefon sormaktan tutun yemek tarifine kadar, küfürden hakarete kadar bizi meşgul etmemesi gereken çağrılar geliyor. Maalesef bundan çok muzdaribiz ve bu çağrılar bizim vatandaşa, vatandaşın da bize ulaşmasını engelliyor. 11 hattımız var ve bazen hepsi meşgul oluyor. Bu hat sayısı 20 de olsa meşgul olabiliyor. Günde 8-9 bin çağrı geliyor en fazla 300'üne ambulans yönlendiriyoruz. Biz bizim görevimize gitmekten gocunmayız çünkü bizim işimiz bu ama yanlış, gereksiz ve asılsız çağrılar bizi meşgul ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olması lazım. Çünkü herkesin 112'ye ihtiyacı olabilir. İnşallah insanlarımızın ihtiyacı olmaz ama olursa da biz en kısa sürede ulaşmak istiyoruz. Daha önce kabahatler kanununa göre ceza kesilebiliyordu ama çok da uygulamada yeri yoktu. 2013'te çıkacak torba kanunla 250 lira idari para ceza veriliyor. Biz maalesef her gün gelen 8-9 bin çağrıyı ayıklayarak yapamıyoruz ama son 23 ay içerisinde yaklaşık 100 vakayla ilgili hem Cumhuriyet Savcılığı'na hem de valiliğe idari para cezaları yazılması için gerekli yazılarımızı yazdık ve takibini yapıyoruz” diye konuştu.

İHA

Son Güncelleme: 01.10.2014 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner471

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373