İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekiplerince, Kahramanmaraş'ta görev yapan 112 Acil Servis personeline "Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım" konusunda teorik ve pratik eğitimler verildi.

Eğitim İl Ambulans Servisi Baş Hekimliğinin organizesiyle İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitim, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğündeki uzman polis memurları tarafından verildi.

Eğitimle, cinayet ve intihar gibi adli olaylarda olay yerinde müdahalede bulunan sağlık ekiplerinin adli vakalarda, tıbbi müdahalenin yanı sıra hukuki boyutta da doğru yaklaşımı hedeflendi. Eğitimde olay yeri, olayın özelliği, gelişebilecek tehlikeler, adli deliller, olayın üzerinden geçen zaman açısından değerlendirilmeler ile ilgili bilgiler verildi. 

Olay yerinin doğru ve yeterince değerlendirilmesi, etkin güvenlik önlemlerinin de alınması ve olay yerindeki bulguların gözlenip değerlendirilmesi görsel ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Yapılan pratik eğitimde ise 112 ekipleri bir cinayet vakasına müdahale etti. İlk yapılan senaryoda, ofisinde silahla öldürülen bir şahsa, olay yerine ilk gelen 112 acil ekipleri müdahale etti. Polis uzman eğitimciler, ekibin yaptığı doğrular ve yanlışlar üzerine bilgiler verdi.

Verilen eğitimler sonunda katılımcı personeller teste tabi tutuldu.

Daha sonra Sağlık Müdürlüğü Çalışan Hakları Güvenliği ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Birimi tarafından organize edilen uyuşturucu madde kullanımının etkileri ve müdahale konusunda Necip Fazıl Şehir Hastanesi Acil Uzmanlarından Dr. Seçil Bayer tarafından, 112 çalışanlarına eğitim verildi.

Program sonunda katılımcılara, katılım belgeleri verildi.

Editör: Haber Merkezi