Kahramanmaraş Kent Konseyi'nin 11. Olağan Genel Kurulu, 26 Ocak Cumartesi günü Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Daha sonra genel kurul için divan oluşturulması ve tutanakların tutulmasına dair 2 katip üye seçimine geçildi. Katip üyelerin belirlenmesinin ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep ARIKAN, konuşmasında "Yıllardır hepiniz bulunduğunuz tüm görevlerde ve konumlarda büyük emekler harcayıp, fedakarlık gösterip ekip ruhuna inanarak istikrarlı bir şekilde sabır ve sebat göstererek çalışıyorsunuz.
Aynı çalışmayı bizler de yürütme kurulu arkadaşlarımızla Kahramanmaraş Kent Konseyi için gösterdik ve bunun neticesinde Kent Konseylerinin mevcut durumuna bakarsak Kahramanmaraş Kent Konseyi tüm Türkiye genelindeki en başarılı Kent Konseylerinden biri haline gelmiştir. Bu zeminde olabilecek en üst seviyeye taşıdığımız, şehrimiz için gerçek bir lobi faaliyetinde bulunacağımız ve bir prestij olacağına inandığımız Kahramanmaraş adını bu bir yıl boyunca tüm Türkiye genelinde duyuracak konumdayız. Bu ağır görev ve vebali en iyi şekilde taşıma adına bu dönemi en verimli şekilde geçirmek için siz değerli genel kurul üyelerimizle bir araya gelip istişare toplantıları ve ziyaretler yaparak Kent Konseyimiz ve şehrimiz için neler yapabilirizi konuşmak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda hareket etmek isteyen üyelerimizle bir araya gelmek en büyük arzumuzdur.
Geçtiğimiz Aralık ayının ilk haftasında şehrimizde gerçekleştirdiğimiz Türkiye Kent Konseyleri Buluşmasında 4. Dönem Başkanlığını bir yıllığına devraldık. Dönem Başkanlığımız sürecinde birtakım ulusal çalıştaylar ve yine ulusal tematik toplantılar yaparak şehrimizin adını tüm Türkiye geneline duyurmuş olacağız. Ayrıca Kent Konseyleri Derneğini de 7 ili katılımı ile kurmuş bulunuyoruz. Konuşmamı sona erdirmeden, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, her zaman yanımızda, arkamızda ve bizim başarımızın gerçek mimarı olan Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz'a ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi arkadaşlarıma huzurunuzda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçek şu ki güçlü ve başarılı kent konseyleri, arkalarında onlara güvenen ve sonsuz destek olan belediyelerle oluyor. Biz de bu şanslı kent konseylerinden biriyiz. Genel Kurulumuza katılım sağlayan siz kıymetli üyelerimize ve değerli basınımıza hoş geldiniz diyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum." dedi.
Kent Konseyi Başkanı Zeynep ARIKAN'ın konuşmasının ardından, Kent Konseyi 11. Genel Kurulu'nda slayt eşliğinde bir sunum gerçekleştirerek 10 yıllık hizmetleri anlatan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Kahramanmaraş'ın üç dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, "İlki 1925 yılında şehrimize Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'İstiklal Madalyası' verilmiş, ikincisi 1973 yılında 'Kahramanlık' payesi ile ödüllendirilmiş ve üçüncü olarak da hükümetimiz tarafından 'Büyükşehir' statüsüne kavuşmuştur." Dedi.
Kahramanmaraş Belediyesi olarak şehrin geleceğini planladıklarını belirten POYRAZ, "Şehrimizin genel yerleşimine baktığımız zaman kuzeyi dağ, güneyi ova ve tarım arazisidir. Bundan dolayı şehrin yerleşime müsait tek bölgesi kalıyor. Orası da batı kısımda yer alan Önsen ve Fatmalı tarafları idi. Büyükşehir statüsüne kavuştuk ve şimdi Sır Barajı üzerine köprü yapıyoruz. Geleceğin uydu kentini o bölgeye yapacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Kent Konseyi'nin faaliyetlerinin bulunduğu tanıtım filmi izlendi. Faaliyet raporunun okunması ile devam eden program, Kahramanmaraş Kent Konseyi stratejik plan çalışmaları ile ilgili anket düzenlenmesinin ardından tüm üyelerin söz alıp fikirlerini sunabildiği serbest kürsü bölümü ile tamamlandı.
Editör: Haber Merkezi