Sevin Köylerinin Gölet Sevinci
11 bin dönüm arazi “su”ya kavuşuyor…
Afşin’e bağlı Sevin Grubu Köylerinde yaklaşık 11 bin dönümlük araziyi sulayacak olan Binboğa Gölet’inin Projesinin yapım çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Binboğa Köyü’nde düzenlenen programa AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, DSİ Afşin Şube Müdürü Hikmet Böke, İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Kösebalaban, Ahmet Canpolat, Hulusi Ataç, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ile çok sayıda vatandaş katıldı.
“11 bin dönüm arazi suya kavuşacak”
 
11 dönüm arazinin suya kavuşacağını kaydeden DSİ Afşin Şube Müdürü Hikmet Böke, “Binboğa Gölet’i Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında Binboğa köyü yakınlarında Çukurpınar deresi üzerinde yapılması planlanan bir gölet projesidir. Binboğa Gölet’inin ilk etüd çalışmaları DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğümüz Sondaj ve YAS Şube Müdürlükleri tarafından 2013 yılı içerisinde yapılarak gölet yapımına karar verilmiştir. Binboğa göletine ait Planlama Raporu ve Proje Yapımı İşi Bölge Müdürlüğümüz tarafından 21.10.2013 tarihinde ihale edilmiş, ihale sonucunda Hidromark  Müh.Müş.A.Ş. proje firması ile sözleşme imzalanarak planlama raporu ve gölet projelerinin hazırlanması için ilgili firmaya 16.01.2014 tarihinde yer teslimi yapılmış ve firma çalışmalarına başlamıştır. Proje Firması tarafından gerekli çalışmalar yapılarak gölete ait Planlama Raporu ve Projeler 11.05.2015 tarihine kadar tamamlanacaktır. Binboğa Gölet’inin İnşaat İşi DSİ 2015 Yılı Yatırım Programına alınarak 2015 yılı içerisinde Bölge Müdürlüğümüzce İnşaat İhalesi yapılacak ve inşaat çalışmalarına başlanılarak 2 yıl içerisinde Gölet inşaatı tamamlanacaktır. Binboğa Göletinin 40 metre gövde yüksekliği, 500.000 m3 dolgu hacmi olacak ve gölette 5 milyon m3 su depolanarak yaklaşık 11.000 dekar arazi suya kavuşturulacaktır. 11.000 dekar arazinin suya kavuşması ile uygulanacak yağmurlama ve damlama gibi modern sulama teknikleri sayesinde yöre çiftçilerimizde büyük gelir artışları sağlanacaktır” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşma yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, “ Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak görüyoruz, sizlerin her akan suyunuz ve sizlere yapılan her hizmet bizler için bir hayırdır. Biz bu düşüncelerle sizlere hizmet ediyoruz. 11 yıl boyunca hükümetimiz ülkemizi sayısız hizmet yaptı bunları sizler çok biliyorsunuz. Sizler yapılan iyiliği ve hizmeti unutmazsınız. Benim ilk ilçe başkanı olarak göreve başladığım dönemde Binboğa Gölet’i yatırımı hakkında bir faks geldi ve bunun halkımıza duyurduk. Biz DSİ bölge müdürümüzün yanına gittik ve proje hakkında bilgiler aldık. AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal’ın talimatıyla bu proje hayata geçti. O bölgedeki insanlarımız santrallerin külünden olumsuz etkileniyor buna karşılık biz o göleti oraya yapmak zorundayız dedi Vekilimiz Mahir Bey. bu hizmetin Sevin’imize kazandırılmasında Mahir Bey’in ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çok emekleri oldu.” diye konuştu.
 
Göletin yapımı ve yatırım programına alınmasıyla ilgili bilgi veren İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Canpolat, “Binboğa Gölet’imiz tamamlandığı zaman, bu ova yeşerdiği zaman sevincimiz daha da artacak. Biz bu iş için DSİ’nin yolunu aşındırdık İl Genel Meclis Üyelerimizle birlikte, ilçe ve il yönetimimiz dahil bize bu konuda destek verdiler. İl sontaj çalışmalarından ümitsizliğe kapılmıştık acaba burada sorun var mı diye. Bizlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Son olarak konuşma yapan AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, Binboğa Gölet’inin sevinlilere hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı. Güven şunları kaydetti:
“Türkiye’nin dört bir yanına dağılan, şantiyelerde çalışan, ekmeğinin peşinde koşan gençlerimiz, abilerimiz dışarı gitmek zorunda kalmayacaklar. İnşallah bundan sonra hükümetimizin yapmış olduğu yatırımla sevin grubu halkımız artık burada ekmeğini kazanacak, burada ailesinin başında geçimini sağlayacak. Bunun için ne kadar sevinsek azdır. Bizim işimiz laf değil, bizim işimiz hizmet, icraat. AK Parti iktidarı halkımızı her alanda hizmetle buluşturdu. Bu bölgeye hükümetimizin hizmetlerinden Kızılkaya Köprüsü, içme suyu sorunu çözüldü, Çukurpınar ve Binboğa’da sulama kanalları, okullarımızda içme suyu sorunlarını çözdük, ana arterlerimizi asfaltladık. Bütün bunlar AK Parti iktidarı zamanında yapıldı ve hizmet etmeye devam edeceğiz. AK Parti’den önce, Sevin Gölet’imizin macerasını hepiniz biliyorsunuz, maliyeti çok fazla olduğu için göze alınamıyordu yapılması. AK Parti hükümeti döneminde ülkemizin kaynakları arttı ve bu kaynaklar bu projelere aktarılıyor. Kaynaklar halk için kullanılıyor. Hastaneler, yollar yapıldı, fakir, fukaraya bakıldı, özürlülerimize maaşlar bağlandı, yaşlılarımıza maaş bağlandı, buradan şuna değinmek istiyorum. 30 Mart yerel seçimleri için belediye seçimleri olarak görülmemesi lazım. Bu neyin seçimleri olacak biliyor musunuz? 12 yıldır devam eden halkla birlikte süren yönetim, halkın taleplerine duyarsız kalmayan yönetim anlayışı devam mı edecek yoksa tamam mı diyeceğiz bu bunun seçimidir. Ortada bir şey yokken ülkemizin başı yere eğdirmeye çalışılıyor. Bu tüm dünyaya karşı ülkemizin dik durmasının seçimidir.”
 
-Binboğa Gölet’i
2013 tarihinde proje ihalesini yapılan ve Sevin Köyleri tarafından yakından ilgilendiren Binboğa Gölet’inin proje ihalesini alan firmaya yer teslimi yapıldı. İhaleyi alan firma projeyi 1 yıl içerisinde tamamlayacak. 2015 yılında ise, ilk kazma vurulacak.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi