10. Elbistan Afşin Ekinözü (EAE) Ultramaratonu Türkiye Şampiyonası 5 Ekim 2019 Cumartesi günü yapılacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Ultramaraton Türkiye Şampiyonası olarak kabul edilen 100 kilometrelik ultramaratonun startı Elbistan'a bağlı Kavaklıtepe Mahallesinde verilecek. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesine kadar koşan sporcular tekrar dönüş yaparak, Elbistan Hükümet Konağı önünde koşuyu tamamlayacak.

Eshab-ı Kehf Külliyesinde, EAE Ultramaraton Sporcusu ve Kurucu Başkanı İbrahim Şahin ile EAE Ultramaraton Sivil Toplum Kuruluşları Sorumlusu Sıtkı Gönen'i ağırlayan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, gerçekleştirilecek koşunun bölgenin tanıtımı adına önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

 Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Ultramaraton Türkiye Şampiyonası olarak belirlenen organizasyona katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Güven, "Özellikle günümüzde küreselleşmeyle birlikte artık ülkelerin değil şehirlerinde rekabeti konuşuluyor. Yerel değerlerini en iyi tanıtan şehirler bu rekabette bir adım öne geçiyor. Bu noktada bölgemizin yerel özelliklerinin tanıtılması için düzenlenen organizasyonlar şehirlerimize katkı sağlıyor. Afşin, Elbistan ve Ekinözü ilçelerimizi kapsayan bu maraton ilçelerimizin tanıtılmasına da katkı sağlayacak. Bu koşunun federasyona dahil edilmesi ve emekleri bulunan ultramaraton sporcusu İbrahim Şahin'e teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Koşuyla birlikte bölgenin tanıtılmasına katkı sağlamak istediklerini belirten EAE Ultramaraton Sporcusu ve Kurucu Başkanı İbrahim Şahin, "Ultramaratonda ısrarlı olmamızın sebebi sporda çıtayı yükseltmek, bölgemizi tanıtmak, insanların birlik ve beraberlik içinde aynı hedefe koşmaları içindir." dedi.

Bölge olarak, Avrupa, Asya, ve Dünya ultramaraton şampiyonasına ev sahipliği yapacak seviyeye gelmek istediklerini belirten Şahin, " Memleketimiz gerçekten çok güzel fakat bölgemizi ülkemize ve dünyaya tanıtmak anlamında halen istediğimiz seviyede değiliz. Ülkemizde çoğu kimse Ceyhan nehrinin Elbistan'da doğduğunu bilmez. Ülkemizde çoğu kimse bu kutsal değerimiz olan Esbab-ı Kehf'in Afşin'de olduğunu bilmez. Biz sporun yanında bölgemizi ve bu güzellikleri hem ülkemize hem de dünyaya tanıtıyoruz.  Bu güzellikleri her yıl burada yaşartırsak bölgemizin marka değeri artar.  Ultramaraton ve şampiyona denildiği zaman,  Elbistan, Afşin, Ekinözü ve bu kardeş ilçeler herkesin aklına gelecek. Buralar spor, kardeşlik, birlik beraberlik ve hoş görü ile anılacak. 2019 Ultramaratonu Türkiye Şampiyonasına destek veren belediyelerimize, esnafımıza ,odalarımıza resmi ve sivil toplum kuruluşlarına sahiplendikleri için ayrı ayrı teşekkür ederim." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi