Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ailesiyle birlikte Bursa’ya taşınan Elbistanlı Mahmut Enes Bozkurt’tan acı haber geldi. Yaklaşık 8 aydır yaşam mücadelesi veren 10 yaşındaki çocuk, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Elbistanlı Bozkurt ailesi, 6 Şubat 2023’te meydana gelen büyük depremlerin ardından yaşamlarını sürdürmek üzere Bursa’ya yerleşti. Ailenin 4. sınıf öğrencisi olan Mahmut Enes, geçtiğimiz aylarda okulda mandalina yerken talihsiz bir olay yaşadı. Küçük çocuğun yediği mandalinanın bir dilimi soluk borusuna, oradan da akciğerine kaçtı. Hemen hastaneye kaldırılan Mahmut Enes’in yapılan tetkiklerinde akciğerinde ciddi hasar oluştuğu belirlendi.

Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde uzun süre tedavi gören Bozkurt, daha sonra İstanbul’daki özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak burada da 2 aydır devam eden tedavisine rağmen minik çocuk yaşam savaşını kaybetti.

Mahmut Enes Bozkurt’un cenazesinin, memleketi Elbistan’a getirilerek Gariplik Mezarlığı’nda defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi