Mideye iyi gelir
 
Turşu suyunda bulunan asidik sirkeyi düşününce kulağa oldukça tuhaf gelebilir ancak sirke, midenizdeki pH dengesini sağlamaya yardımcı olur ve midenizdeki guruldamayı azaltır.
 
Tuzlu turşu suyu, kusmadan sonra vücudun kaybettiği sıvıyı geri kazanmasını sağlar. Hamilelerin turşu aşermesine şaşırmamak lazım.

Yiyecekleri daha uzun süre korur
 
Lahana ve havuç gibi sebzeler arttığında çöpe gitmesini önlemek için turşu suyuna koyabilirsiniz. Turşu suyu sebzelerin ömrünü uzatır.

Ciltteki kaşıntıyı alır
 
Böcek ısırığından veya tahrişten dolayı cildinizde kaşıntı varsa kaşıntıyı azaltmak için bir miktar turşu suyu sürün. Tuzlu su ciltte kuruluğa neden olacağı için sonrasında nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin.

Kas ağrılarını rahatlatır
 
Kas ağrılarınızı önlemek için birkaç kaşık turşu suyu içmeniz yeterli. Turşu suyunda bulunan potasyum kasları ve elektrolitleri rahatlatır, sıvı kaybını kontrol altına alır. 

Saksı bitkilerini güçlendirir
 
Saksı bitkileriniz sağlıksız görünüyorsa onlara bir miktar turşu suyu verin. Bitkilerin sağlıklı büyümesi için ihtiyaç duyduğu potasyum turşu suyunda vardır. 

Susuzluğu önler
 
Tuz, vücudun ihtiyacı olan suya sahip olması için en önemli faktörlerden biridir. Spora giderken yanınıza su ile birlikte turşu suyu da alın.

Bakır gereçleri temizler
 
Bakır tencere ve tavalarınız yeşile dönmeye başladığında sodyum-asit solüsyonuyla bu durumu çözebilirsiniz. Sodyum ve asit, ya da başka bir deyişle tuz ve sirke birlikte turşu suyunda bulunur. Yani, bakır gereçlerinizi turşu suyuyla silebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi