Afşin Baro Temsilcisi Av. Mehmet Turan, 2018-2019 Adli Yılı'nın ülke, millet ve hukuk camiası için hayırlara vesile olmasını diledi.

Yeni adli yıl açılışı dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştiren Afşin Baro Temsilcisi Av. Mehmet Turan, “2018-2019 adli yılımızın açılışı tüm Afşin’imize, tüm milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle adaletimizde daha da iyileştirmeler olacağını ümit ediyoruz. Adalet bakanımızın 2019 yılı ocak ayı itibariyle davaların belli bir gün içerisinde bitirilmesi hususu adaletimizin hız kazanması açısından çok önemli.  Ayrıca şuanda hâkim, savcı açığımız aza indirgenmiş bulunmaktadır ama yeterli değildir.  Yeni hâkimlerimizin tecrübe ve bilgi eksikliğine nedeniyle adliyelerimizde zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Bu hususu da inşallah zamanla çözeceğini ümit ediyoruz” dedi.

Türkiye’de adli bina yetersizliğinin hemen hemen çözüme ulaştığını kaydeden Turan, “Türkiye’mizde adliyelerimizin bina sorunu hemen hemen çözüldü sayılır. Yeni ve güzel binalar yapıldı. Bu hususta da hükümetimizi tebrik ediyoruz. Fiziki anlamda çok büyük sıkıntılarımız kalmadı. Maalesef yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı hususunda kamuoyunda tereddütler var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu konuya değindi. Tarafsızlık ve bağımsızlıkta konusunda da olumlu sonuçlar alınacak. Yeni adli yılınızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi