Trendyol Süper Lig’in 34. ve son haftasında RAMS Başakşehir, deplasmanda karşılaştığı Gaziantep FK’yi 2-1 mağlup ederek sezonu galibiyetle tamamladı. Turuncu-lacivertli ekibe galibiyeti getiren goller Davie Selke ve Eldor Shomurodov’dan geldi.

Gaziantep FK’nin tek golünü ise ikinci yarıda Christopher Lungoyi kaydetti.

Başakşehir İlk Yarıda Farkı Açtı

Karşılaşmaya hızlı başlayan Başakşehir, 6. dakikada Fayzullaev’in kullandığı köşe vuruşunda Davie Selke’nin golüyle öne geçti. Erken golün ardından oyunun kontrolünü elinde tutan İstanbul temsilcisi, 22. dakikada penaltı kazandı.

Topun başına geçen Eldor Shomurodov, hata yapmayarak farkı ikiye çıkardı ve Başakşehir ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı.

Gaziantep FK İkinci Yarıda Baskı Kurdu

İkinci yarıya daha etkili başlayan Gaziantep FK, 59. dakikada Sorescu’nun pasında Christopher Lungoyi’nin golüyle umutlandı. Kalan dakikalarda ev sahibi ekip beraberlik için baskı kursa da Başakşehir savunması skoru korumayı başardı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele 2-1 Başakşehir üstünlüğüyle sona erdi.

Başakşehir Sezonu 57 Puanla Tamamladı

Bu sonucun ardından Başakşehir sezonu 57 puanla kapatırken, Gaziantep FK ise ligi 37 puanla tamamladı.

Maçtan Dakikalar

6’ Davie Selke — 0-1

22’ Eldor Shomurodov (P) — 0-2

59’ Christopher Lungoyi — 1-2

Kaynak: Haber Merkezi