Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Barınma Merkezi İmam Hatip Ortaokulu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nı büyük bir coşku ve katılım ile gerçekleştirdi. Açılış töreni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bu etkinlik, okulun bilimsel düşünme ve proje geliştirme kültürünü öğrencilerine aşılamayı hedeflendiği belirtildi.
Açılışta, Müdür Mart; projeler hakkında bilgi alıp hem öğrencileri hem de danışman öğretmenleri başarılarından ötürü tebrik etti. Bilimsel projelerin öğrencilerin analitik düşünme becerilerini geliştirdiği ve onları geleceğin bilim insanları olmaya hazırladığı vurgulandı .
Açılışın ardından öğrenciler; fen, teknoloji ve sanat alanlarındaki projelerini stantlarda sergileyerek izleyicilere sunumda bulundu.