Ankara Üniversitesi Rektörlüğünden:



Aşağıda Anabilim Dalı itibariyle ünvanı belirtilen Üniversitemiz akademik birimlerinde açık bulunan kadrolara 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.
Profesör ve doçent kadrolarına daimi statüye göre atama yapılacaktır. Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adayların “Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Atama ve Yükseltme Asgari Koşulları’nda belirtilen niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.
Adaylar;

  • Başvuru için asgari koşulları sağladığına ilişkin beyanname

  • Diplomalar (*)

  • Doçentlik belgesi (*)

  • Yabancı Dil Belgesi (*)

  • Özgeçmiş

  • Yayın Listesi (Profesör kadrosuna başvuranlar başlıca araştırma eserini belirteceklerdir.)

  • Fotoğraf (1 adet)

  • Bilimsel yayınlar, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıflar, sanat eserleri, icra olunan eserler ve bunlara ilişkin doküman, eğitim-öğretim faaliyetleri, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlik veya yüksek lisans bilim uzmanlığı çalışmaları, Üniversiteler veya Yüksek Teknoloji Enstitülerine katkılarını kapsayan eserleri ile birlikte Üniversitemiz Personel Bilgi Sistemi üzerinden çevrimiçi başvuru yoluyla müracaat edecek olup ilan başvuru adresi Personel Daire Başkanlığı web sayfasında duyurulacaktır.

Adaylar elektronik ortamda müracaat edecekleri başvuru dosyalarını hazırlarken “Akademik Personel Alımı Başvuru Ekranı Yardım Dokümanı’nda yer alan açıklamalara dikkat etmelidir.
Ayrıca; Profesörlük ve doçentlik kadrosuna başvuracakların; Rektörlük Personel Daire Başkanlığına; Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracakların ilgili birimlere çevrimiçi başvuru yapıldığına dair çevrimiçi başvuru sayfasından indirilecek Başvuru Formu’nun çıktısı ile birlikte bir dilekçe ve ekinde 1 takım dosya ile ilanın son başvuru tarihine kadar şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

  1. Başvuru süresi, ilanın Resmî Gazete’de yayın tarihi olan 30.06.2025 ve son başvuru tarihi olan 16.07.2025 tarihi mesai bitimine kadardır.

  2. Başvurularda anılan Kanun, Yönetmelik ve İlkelerde öngörülen koşulları yerine getirmeyenlerin ve belirtilen niteliklere sahip olmayanların başvuruları işleme konulmayacaktır.

  3. İdare gerekli gördüğü takdirde ilanın her aşamasını iptal etme hakkına sahiptir.

  4. Adaylar ilanda belirtilen kadrolardan en fazla bir tanesine başvuru yapabilir. Birden fazla kadroya başvuran adayların bütün başvuruları geçersiz sayılır.

(*) e-Devlet üzerinden alınan karekodlu belge veya resmi kurumlarca onaylanmış belge

BİRİM

ÜNVAN

ADET

İLAN AÇIKLAMASI

DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ

Beşeri ve İktisadi Coğrafya AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Beşeri ve İktisadi Coğrafya alanında doktora yapmış olmak. Ekonomik coğrafya ve tüketim coğrafyası konularında çalışmaları olmak.

Kuzey-Batı (Kıpçak) Türk Lehçeleri ve Edebiyatı AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Modern Tatar Edebiyatı alanında uzmanlaşmış olmak.

Yunan Dili ve Edebiyatı AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Yunan Dili ve Edebiyatı Bilim Dalında doktora yapmış olmak. Aiolik lehçede Yunanca yazıtlar üzerine epigrafik çalışmaları olmak.

Uygulamalı Halkbilim AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Halkbilimi alanında doktora yapmış olmak. Geleneksel ekolojik bilgi, toplumsal cinsiyet ve kadın emeği konularında çalışmaları olmak.

Klinik Psikoloji AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Kişilik bozukluğu özelliklerinin nesiller arası aktarımı, öz-bilinç duyguları (utanç vb.) ve sağlık psikolojisi alanında çalışmaları olmak.

Sırp Dili ve Edebiyatı AD

Profesör

1

Sırp Halkbilimi ve diğer Güney Slav Halkbilimi alanında çalışmaları olmak.

Kurumlar Sosyolojisi AD

Doçent

1

Sosyoloji alanında doçent ünvanı almış olmak. Duyguların kültürel temsilleri ve kolektif duygular üzerine çalışmaları olmak.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Çocuk Diş Hekimliği AD

Dr.Öğr.Üyesi
(1)

1

Tıp Fakültesi mezunu olmak. Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı olmak. Pediatrik Dental Anestezi alanında en az 3 yıllık deneyim sahibi olmak ve pediatrik dental sedasyon ve komplikasyonları konusunda çalışmaları olmak.

Periodontoloji AD

Dr.Öğr.Üyesi
(1)

1

Periimplant hastalıklar üzerine epidemiyolojik çalışmaları olmak.

ECZACILIK FAKÜLTESİ

Farmasötik Kimya AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Farmasötik Kimya Anabilim dalında doktora yapmış olmak.

Analitik Kimya AD

Profesör

1

Kimya (Analitik Kimya) bilim alanında doçent ünvanı almış olmak. Kağıt Tabanlı Optik Sensörler ve Kapiler Elektroforez Yöntemleriyle İlaç Analizleri üzerine çalışmaları olmak.

Analitik Kimya AD

Doçent

1

Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Kimya (Analitik Kimya) bilim alanında doçent ünvanı almış olmak. Elektrokimyasal Biyosensör ve Nanosensörlerle İlaç Analizleri üzerine çalışmaları olmak.

EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Otizim Spektrum Bozukluğu Eğitimi AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Özel Eğitim alanında doktora yapmış olmak. Otizmde Erken Dönemde Söz Öncesi İletişim ve Sosyal Beceriler üzerine çalışmaları olmak.

FEN FAKÜLTESİ

Genel Astronomi AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Astronomi ve Uzay Bilimleri Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Soğuk Yıldızların Yüzey Parlaklık dağılımı ve bu dağılımları modelleyen tekniklerin geliştirilmesi üzerine çalışmaları olmak.

Bilgisayar Bilimleri AD

Profesör

1

Matematik alanında doçent ünvanı almış olmak. Diferensiyel ve fark denklemlerinin salınımlılığı ve diferensiyel denklemler için eşitsizlikler üzerine çalışmaları olmak.

Biyoteknoloji AD

Profesör(1)

1

Analitik Kimya alanında doçent ünvanı almış olmak. Nanokompozit ve polimer temelli analitik sensörlerin hazırlanması, önemli ajanların tespitinde uygulanması ve validasyonu üzerine çalışmaları olmak.

Hidrobiyoloji AD

Doçent(1)

1

Biyoloji alanında doçent ünvanı almış olmak. Hidrobiyoloji alanında sucul toksikoloji, metal(loid) etkileşimi ve fitoremediasyon alanlarında çalışmaları olmak.

Moleküler Biyoloji AD

Profesör (1)

1

Biyoloji alanında doçent ünvanı almış olmak. İnsanda, Mitokondriyal DNA hastalıkları ve işitme kaybı genetiği çalışmaları olmak.

Moleküler Biyoloji AD

Dr.Öğr.Üyesi
(1)

1

Biyoloji Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Ribozom Kalite Kontrol Mekanizması alanında çalışmaları olmak.

Atom ve Molekül Fiziği AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Fizik alanında doktora yapmış olmak. Süperiletken Malzemelerin X-ışını Soğurma İnce Yapı Spektroskopisi ile incelenmesi hakkında deneysel çalışmaları olmak.

Katıhal Fiziği AD

Doçent

1

Katıhal Fiziği alanında doçent ünvanı almış olmak. Süperiletken tek kristallerin üretimi ve karakterizasyonu konusunda çalışmaları olmak.

Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği AD

Doçent

1

Fizik Anabilim Dalında doçent ünvanı almış olmak. Süpersimetrik parçacıkların fenomenolojik araştırmaları ve jet açısal dağılımlarının dekorelasyonları konularında çalışmaları olmak.

Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Fizik Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Standart Model Ötesi yeni ağır kuarklarla ilgili fenomenolojik ve deneysel çalışmalar ile yazılım geliştirme çalışmaları olmak.

Fonksiyonel Analiz AD

Dr.Öğr.Üyesi
(1)

1

Matematik Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. İmpalsif operatörler ve matris operatörlerin spektral teorisi üzerine çalışmaları olmak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım alanında doktora yapmış olmak. Tablo Konservasyonu veya Arşiv Malzemeleri ile Fotoğraf Konservasyonu alanlarında çalışmaları olmak.

Resim AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Resim Anasanat Dalında sanatta yeterlik yapmış olmak. Bir dersliğin sanat yapıtına dönüşmesi fikri üzerine çalışmaları olmak.

HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ

Halk Sağlığı Hemşireliği AD

Doçent

1

Halk Sağlığı Hemşireliği alanında doçent ünvanı almış olmak. Halk Sağlığı Hemşireliği alanında çalışmaları olmak.

HUKUK FAKÜLTESİ

Avrupa Birliği Hukuku AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Avrupa Birliği Hukuku alanında doktora yapmış olmak.

Medeni Hukuk AD

Profesör

1

Hukuk Fakültesi mezunu olmak. Medeni hukuk alanında doçent ünvanı almış ve Özel Hukuk (Medeni Hukuk) alanında çalışmaları olmak.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Fizik Mühendisliği AD

Doçent(1)

1

Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği alanında doçent ünvanı almış olmak. Neutrino etkileşimleri üzerine çalışmaları olmak.

Fizik Mühendisliği AD

Dr.Öğr.Üyesi(1)

1

Fizik Mühendisliği Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Yarıiletken oksit ince filmlerin yapısal, optik, optoelektronik karakterizasyonu ve heteroeklem yapılar üzerine deneysel çalışmaları olmak.

Gıda Mühendisliği AD

Profesör(1)

1

Mikrobiyoloji alanında doçent ünvanı almış olmak. Gıda kaynaklı izolatlarda laktik asit bakterileri, gıda patojenleri, probiyotik bakteriler, antibiyotik dirençlilik ve mikrobiyel biyojen amin tespiti ile ilgili alanlarda çalışmaları olmak.

İnşaat Mühendisliği AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

İnşaat Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. Yığma yapıların kompozit şeritlerle güçlendirilmesinde arayüzey davranış modellerinin geliştirilmesi üzerine deneysel, betonarme ve ahşap yapı elemanlarının güçlendirilmesi üzerine deneysel ve nümerik çalışmaları olmak.

Uygulamalı Jeofizik AD

Profesör(1)

1

Yerbilimleri ve Mühendisliği- Uygulamalı Jeofizik alanında doçent ünvanı almış olmak. Elektrik yöntemlerin kara ve su ortamında uygulamaları, veri işlem ve ters çözümü konularında çalışmaları olmak.

Jeoloji Mühendisliği AD

Profesör(1)

1

Yerbilimleri ve Mühendisliği alanında doçent ünvanı almış olmak. Kuvaternar Jeolojisi, Sedimentoloji ve Jeomorfoloji konularında çalışmaları olmak.

Jeoloji Mühendisliği AD

Doçent(1)

1

Yerbilimleri ve mühendisliği alanında doçent ünvanı almış olmak. Paleontoloji, Konodont ve foraminifer biyostratigrasi üzerine çalışmaları olmak.

Jeoloji Mühendisliği AD

Dr.Öğr.Üyesi(1)

1

Jeoloji mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. Metalik maden yatakları üzerinde yapısal jeoloji, tektonik kontrollü , ve (U-Th)/He tarihlendirme konularında çalışmaları olmak.

Kimya Mühendisliği AD

Doçent(1)

1

Kimya Mühendisliği alanında doçent ünvanı almış olmak. Biyoteknolojik, farmasötik ve kozmetik ürünlerin eldesi, yeni nesil çözücüler ile atıkların değerlendirilmesi ve sürdürülebilir biyoproseslerin geliştirilmesi konularında çalışmaları olmak.

Kimya Mühendisliği AD

Doçent(1)

1

Kimya Mühendisliği alanında doçent ünvanı almış olmak. Nanokompozit, kürlenme kinetiği, reoloji ve viskoelastik akis modellemesi konularında çalışmaları olmak.

Kimya Mühendisliği AD

Dr.Öğr.Üyesi(1)

1

Kimya Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. Yapay zeka ile su ve atıksu kalite modellemesi ve grafiksel arayüz tasarımı konularında çalışmaları olmak

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Beslenme ve Diyetetik AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Beslenme ve Diyetetik alanında doktora yapmış olmak. Beslenmede hücre kültürü temelli çalışmaları olmak.

Çocuk Gelişimi AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Çocuk Gelişimi alanında doktora yapmış olmak. Erken çocukluk dönemi ve otizm konularında çalışmaları olmak.

Ortez-Protez AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında doktora yapmış olmak. Nörolojik rehabilitasyon konusunda çalışmaları olmak.

Sosyal Hizmet AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Sosyal Hizmet alanında doktora yapmış olmak. Engelli ve yaşlı refahı alanında çalışmaları olmak.

SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ

Kent, Çevre ve Yerel Yönetim Politikaları AD

Dr.Öğr.Üyesi
(1)

1

Kent ve Çevre Bilimleri alanında doktora yapmış olmak. Kırsal Alan Yönetimi, Çevre Politikaları Bağlamında Kimyasal Yönetimi ve Çatışma ve Çevre İlişkisi konularında çalışmaları olmak.

Siyaset ve Sosyal Bilimler AD

Dr.Öğr.Üyesi
(1)

1

Siyaset Bilimi alanında doktora yapmış olmak. Ortaklıkların Politik İktisadı, Ortaklıkların Politik Sosyolojisi ve Su Siyaseti ve Su Politikaları alanlarında çalışmaları olmak.

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Spor Yönetim Bilimleri AD

Doçent

1

Spor Yönetimi alanında doçent ünvanı almış olmak. Spor farkındalığı, kitle iletişimi ve spor konularında çalışmaları olmak.

TIP FAKÜLTESİ

Beyin ve Sinir Cerrahisi AD

Profesör

1

Beyin cerrahisi uzmanı olmak. Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında doçent ünvanı almış olmak. Nöroendoskopi konusunda çalışmaları olmak.

Göz Hastalıkları AD

Doçent

1

Göz Hastalıkları alanında doçent ünvanı almış olmak. Retinal görüntülemede deneyimli olma ve yapay zeka konusunda eğitim almış olmak.

Kalp ve Damar Cerrahisi AD

Profesör

1

Kalp ve Damar Cerrahisi alanında doçent ünvanı almış olmak. Hibrit amaliyathane çalışma ve yönetimi konusunda deneyimli olmak, ileri düzey aort cerrahisi uygulamaları, özellikle total aortik ark replasmanı ve endovasküler girişimlerinde (TEVA;EVAR v.b.) deneyime sahip olmak.

Kalp ve Damar Cerrahisi AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı olmak ve kapak onarım cerrahisi açısından insan kadavrası üzerinde çalışmaları olmak.

Adli Tıp AD

Profesör(1)

1

Adli Tıp alanında doçent ünvanı almış olmak. Yeni doğanlarda dişlerden yaş tayini hakkında çalışmaları olmak.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Çocuk Yoğun Bakım BD

Doçent

1

Çocuk Yoğun Bakım uzmanı olmak. Çocuk Yoğun Bakımı (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları) alanında doçent ünvanı almış olmak. Kadiyak yoğun bakımı ve ECMO konusunda deneyimli olmak.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Çocuk Romatoloji BD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Çocuk Romatoloji uzmanı olmak ve İmmünoloji konusunda çalışmaları olmak.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD- Çocuk Göğüs Hastalıkları BD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Çocuk Göğüs Hastalıkları uzmanı olmak, polisomnografi ve uykuda solunum bozukluklarında deneyimli olmak.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD- Çocuk Neonatoloji BD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Yenidoğan uzmanı olmak, yenidoğan klinik uygulamalarında makine öğrenmesi alanında çalışmaları olmak.

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı uzmanı olmak. Bebek Ruh Sağlığı ve erken çocukluk dönemi psikiyatrik değerlendirme çalışmaları olmak.

Göğüs Hastalıkları AD İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları BD

Dr.Öğr.Üyesi

1

İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları uzmanı olmak. Alerji Hastalıkları ve astımda biyolojik ajanların kullanımı ile ilgili çalışmaları ve deneyimi olmak.

İç Hastalıkları AD / Geriatri BD

Profesör

1

İç Hastalıkları ve Geriatri uzmanı olmak. İç Hastalıkları (Geriatri) alanında doçent ünvanı almış olmak.

İç Hastalıkları AD / Geriatri BD

Dr.Öğr.Üyesi

1

İç Hastalıkları ve Geriatri uzmanı olmak. Yaşlılarda visseral obezite ve santral hemodinami ile eğiticilerin eğitimi ve kas ultrasonu ile ilgili çalışmaları olmak.

İç Hastalıkları AD / Yoğun Bakım BD

Doçent

1

İç Hastalıkları ve yoğun bakım uzmanı olmak. Yoğun Bakım alanında doçent ünvanı almış olmak, Yoğun Bakım Enfeksiyonları konusunda çalışmaları olmak.

İç Hastalıkları AD / Gastroenteroloji BD

Dr.Öğr.Üyesi

1

İç Hastalıkları Gastroenteroloji uzmanı olmak, yağlı karaciğer ve bağırsak mikrobiyotası konusunda çalışmaları olmak.

Nöroloji AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Nöroloji uzmanı olmak. Akut inmede ve voksel tabanlı nörogörüntüleme alanında çalışmaları olmak.

Nükleer Tıp AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Nükleer tıp uzmanı olmak. PET ve MR konularında çalışmaları olmak.

Radyoloji AD

Profesör

1

Radyodiagnostik alanında doçent ünvanı almış olmak. Yapay zeka ve gelişmiş görüntüleme tekniklerinin kullanıldığı konularında çalışmaları olmak. Abdominal Radyoloji üst düzey ultrasonografik görüntüleme yöntemleri (SWE, ATI, SMI vs.), non vasküler girişimsel işlemler ve perkütan tedaviler ve görüntüleme eşliğinde hayvan deneyleri konusunda klinik çalışmaları olmak.

Radyoloji AD

Doçent

1

Radyoloji alanında doçent ünvanı almış olmak. Ürogenital sistem görüntülemesinde ve non- vasküler girişimsel radyoloji işlemlerinde deneyim sahibi olmak.

Radyoloji AD

Doçent

1

Radyoloji uzmanı olmak. Radyoloji alanında doçent ünvanı almış olmak. Aortik, periferik, nöro ve onkolojik vasküler girişimler konusunda çalışmaları olmak.

Radyoloji AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Radyoloji uzmanı olmak. Baş-boyun radyolojisinde ve baş-boyun PET-MR konusunda deneyimli olmak, baş-boyun PET-MR ile ilgili çalışmaları olmak.

Tıbbi Genetik AD

Doçent

1

Tıp fakültesi mezunu olmak. Tıbbi Genetik alanında doçent ünvanı almış olmak. Sitogetik ve moleküler sitogenetik konularında özellikle lösemi genetiğinde çalışmaları olmak.

Tıp Eğitimi ve Bilişimi AD

Doçent

1

Tıp Eğitimi yüksek lisansı olmak, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında doçent ünvanı almış olmak. Tıp eğitiminde öğrenme analitikleri ve sanal hasta simülasyonları üzerine çalışmaları olmak.

VETERİNER FAKÜLTESİ

Dölerme ve Suni Tohumlama AD

Doçent

1

Dölerme ve Suni Tohumlama alanında doçent ünvanı almış olmak. At ve Sığırların Fertilitesi ile ilgili moleküler düzeyde çalışmaları olmak.

Veterinerlik Parazitolojisi AD

Doçent

1

Veteriner Parazitoloji alanında doçent ünvanı almış olmak. Kanatlı Akarlarının Epidemiyolojisi, Vektör Potansiyeli ve Akarisit Direncinin Moleküler Mekanizmaları konularında çalışmaları olmak.

Veterinerlik Biyokimyası AD

Doçent

1

Veteriner Fakültesi mezunu olmak. Veteriner Biyokimya alanında doçent ünvanı almış olmak. Arı Ürünlerinin Ratlarda Oksidatif Strese Venepolazik Oluşumlara Etkisi üzerinde çalışmaları olmak.

Veterinerlik Genetiği AD

Profesör

1

Veteriner Fakültesi mezunu olmak. Zootekni, Genetik ve Biyoistatistik alanında doçent ünvanı almış olmak. Pet ve Çiftlik Hayvanlarında WGS ve transkriptom Alanlarında Yeni Nesil Sekanslama Metodolojisi üzerine çalışmaları olmak.

ZİRAAT FAKÜLTESİ

Bahçe Bitkileri AD

Doçent

1

Bahçe Bitkileri alanında doçent ünvanı almış olmak. Kök ve soğanlı sebzelerin yetiştiriciliği ve muhafazası konusunda çalışmaları olmak.

Entomoloji AD

Doçent

1

Bitki Koruma alanında doçent ünvanı almış olmak. Tarımsal zararlı akarlarda akarisit direncinin moleküler mekanizmaları konusunda transkriptom, elektrofizyoloji ve CRISPR/Cas9 teknikleri üzerine çalışmaları olmak.

Entomoloji AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Bitki Koruma Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Depolanmış ürün zararlıları ile mücadelede yüksek basınç sistemleri ve fiziksel mücadele yöntemleri üzerinde çalışmaları olmak.

Yemler ve Hayvan Besleme AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Ziraat Fakültesi mezunu olmak. Zootekni alanında doktora yapmış olmak. Kanatlı besleme (broyler ve yumurta tavuğu besleme) konularında çalışmaları olmak.

ADLİ BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Adli Antropoloji AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Adli Antropoloji alanında doktora yapmış olmak. Rutin otopsi uygulamalarında deneyimli olmak.

Adli Biyoloji AD

Profesör

1

Kimya, Biyokimya alanında doçent ünvanı almış olmak. Biyomühendislik uygulamalarına yönelik polimerik biyomalzemeler ve moleküler baskılanmış tanı sistemleri üzerine çalışmaları olmak.

Adli Toksikoloji AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Kimyasal silahlara karşı korunma ve Sülfür Mustard yaralanmaları üzerine çalışmaları olmak.

BİYOTEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Biyoteknoloji AD

Profesör

1

Gıda temelli biyoteknoloji ve mikrobiyoloji alanında çalışmaları olmak.

Biyoteknoloji AD

Doçent

1

Nano-ilaç taşıyıcı sistemler ve biyosensör üzerine çalışmaları olmak.

HIZLANDIRICI TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ

Hızlandırıcı Teknolojileri AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Fizik alanında doktora yapmış olmak. Nötrinosuz çift beta bozunması ile nükleer matris elemanlarının incelenmesi hakkında deneysel çalışmaları olmak.

NÜKLEER BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Medikal Fizik AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Medikal Fizik Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Lüminesans dozimetri teknikleriyle mamografi sisteminde doz ölçümleri üzerine çalışmaları olmak.

Medikal Fizik AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Medikal Fizik Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Elektron paramanyetik rezonans ve Lüminesans teknikleriyle geriye dönük dozimetri çalışmaları üzerine çalışmaları olmak.

SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ

Su Yönetimi AD

Dr.Öğr.Üyesi

1

Çevre Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. Karar destek araçları ve veri analizi yöntemleri kullanarak, yayılı ve noktasal mikrokirleticilerin su kaynakları üzerinde yarattığı baskıların ve iklim değişikliğinin tarımsal su ihtiyacı üzerinde yarattığı risklerin kontrolüne yönelik stratejilerin geliştirilmesinde multidisipliner çalışmaları olmak.

AYAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU

Coğrafi Bilgi Sistemleri Pr.

Dr.Öğr.Üyesi

1

Jeodinamik programında doktora yapmış olmak. Coğrafi Bilgi Sistemleri, mekansal analizler ve doğal afetler konularında çalışmaları olmak.

KIZILCAHAMAM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İş ve Uğraşı Terapisi Pr.

Dr.Öğr.Üyesi

1

Nöroloji Fizyoterapistliği alanında doktora yapmış olmak. Parkinson hastalarında lumbosakral mobilizasyonun etkileri üzerine çalışmaları olmak.

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Eczane Hizmetleri Pr.

Dr.Öğr.Üyesi

1

Biyoloji Anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Kanserli hastaların tümörlü ve normal dokularında Faz I ve Faz II detoksifikasyon enzimlerinin protein ifadeleri farklılıklarını ve karbon bazlı nanomalzemeler ile metal oksit nanopartiküllerinin kanser hücrelerinde sitotoksik, apoptotik ve hücre döngüsü üzerine olan moleküler etkilerini inceleme konusunda çalışmaları olmak.

Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Pr.

Doçent

1

Yönetim ve Organizasyon bilim dalında doçent ünvanı almış olmak, elektronik tıbbi kayıtlar, sağlık sektöründe kamu özel ortaklığı, tıbbi dokümantasyon, tıbbi sekreterlik ve sağlık kurumları yönetimi konularında çalışmaları olmak.

Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Pr.

Dr.Öğr.Üyesi

1

Sağlık Kurumları Yönetimi alanında doktora yapmış olmak. Sağlık kurumlarında maliyet analizi, verimlilik, tele-sağlık, dijital sağlık okuryazarlığı konularında çalışmaları olmak.

(1) Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” in 8. maddesinin 7/ç fıkrasında belirtilen yabancı dil puanına sahip olmak.

Kaynak: Haber Merkezi