AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak yazılı bir açıklama yaparak, Afşin-Elbistan Linyit İşletmelerinde istihdam edilmek üzere alınan 50 özel güvenlik görevlisinin alımları hakkında açıklamalarda bulundu.
Afşin-Elbistan Linyit İşletme Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmek üzere 50 özel güvenlik görevlisi alımı yapıldı. Yapılan alımlar hakkında açıklama yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, “Benim bu süreçte üzerime düşen gayreti ziyadesi ile yaptığım kanaatindeyim. Göreve geldiğim günden beri Afşin’in ve Afşinlinin hakkını ve hukukunu savunmak için tüm gücümle mücadele ediyorum. “ dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Kaynak’ın yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şu ibarelere yer verildi:
“İçinde yaşadığımız bu Mübarek Ramazan ayı içerisinde, ilçemiz gündeminde önemli derecede  AEL. İşletme müdürlüğüne alınan özel güvenlik görevlilerinin alımı sırasında yaşananlarla ilgili görüşler ve eleştirilerde bulunuluyor.  Genel itibari ile bu gibi konularda yapabildiğimin en doğrusunu yapmak ve takdiri kamuoyuna bırakma düşüncesinde olan bir insanım. Ancak birçok konuda olduğu gibi bu konuda da ortalıkta gerçek olmayan bir sürü dedikodu dolaşıyor. Bu konuda kısa bir açıklama yapma gereği duydum.
AEL İşletme Müdürlüğü’ne 1 Ağustos 2012 tarihinde 50 kişilik özel güvenlik görevlisi alımı yapılmıştır. Bu alım öncesinde Elbistan’da kura çekileceğini bu kura için Afşin’den kuraya 20 kişilik isim listesi istendi. Bende eğer kura çekilecekse ilan yapılarak bölgede yaşayan insanların tamamının eşit şekilde girebileceği bir kura çekilmesi gerektiğini, adil olmayan bir kuraya girmeyeceğimi ifade ettim.  Benim isim vermememe rağmen Elbistan’da bir kura çekildi ve ihaleyi alan firma yetkililerine teslim edildi.
Eğer Elbistan kura çekecekse kendi hakkının kurasını çekebileceğini,  Afşin’in kurasını Afşin’in çekebileceği iddiası ile bende bana gelen kişiler arasından kura çektim ve şirkete ilettim ve yetkili kişileri bilgilendirdim.
Sonrasında bana Elbistan’ın yaptığının yanlış olduğu ancak öncelikle onların kura çekerek şirketle anlaşmaya vardıkları ve bundan geri dönmenin daha fazla sorun yaratabileceğini, Afşin’in de bu konuda haklı olduğunu bu hakkın bundan sonraki alımlarda verileceği taahhüdünde bulunuldu.
Netice itibari ile bu süreçte üzerime düşen gayreti ziyadesi ile yaptığım kanaatindeyim. Göreve geldiğim günden beri Afşin’in ve Afşin insanının hakkını ve hukukunu savunmak için tüm gücümle mücadele ediyorum. Bilebildiğim kadarı ile yapıyor, bilmediğim varsa öğrenmeye, öğrendiğimi gücüm nispetinde uygulamaya eğer gücüm yetmiyorsa destek alarak, kendi siyaset tarzıma göre, kanuni ve ahlaki sınırlar ve saygı kuralları içerisinde,  görevimi yapmaya gayret ediyorum.”