Afşinli Şair Haşim Kalender’in, ‘Asumana Yolculuk’ ve ‘Ahir Zaman Düşleri’ adlı şiiri kitap evlerindeki raflarda ve internette okuyucularıyla buluşmak üzere yerini aldı.

Daha önce Yeşil Afşin Gazetesi’nde şiirleri yayınlanan ve 10. Şiir Kitabını 2024 yılında okuyucularıyla buluşturan Afşinli Şair Haşim Kalender, “Şiir; İnsanın mutluluk, hüzün, umut, dert, çile, acı vesaire sıralayabileceğimiz bireysel ve sosyal olguların bir neticesi olarak ortaya çıkmıştır. Şiir, insanın toplumsal hayatında karşılaştığı ve ruhunda ittiği birçok şeyi kulağa hoş gelen, içine sanatı katarak kuru bir sözden ziyade derin anlamlar kazandıran bir edebi değerdir. Şiir insanın maneviyatı ile ilgilidir daha çok. Şiir bedene değil ruha hitap eder. Şiir kitaplarına elimden geldiği kadar çok emek ettim. Şiiri öğrendikçe insan hataları daha çok görüyor. Elimden geldiği kadar aktarmaya çalışıyorum. Bu zamana kadar 10. Kitabımı yayınladım. Daha yayınlanacak eserlerim var” dedi.

Lise yıllarından beri şiir yazan Kalender, “Bizim zamanımızda ayıp gibi bir şeydi şiir yazmak. Lisede şiir yarışmasına katıldık. Orada il birincisi olmuştum. Ondan sonra işte açığa çıkarttım ve yazmaya çalıştım. Bugüne kadar on tane kitap yazdım. Bir de hazır çıkacak kitabım var. Hayat devam ettikçe şiir yazmaya devam edeceğim” dedi.

Haşim Kalender (1)

HAŞİM KALENDER KİMDİR?

1963 yılında Marabuz Mahallesi’nde dünyaya geldi. Küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Tanır Mahallesi’ne göç etti. İlk ve orta Tanır’da okudu. Liseyi Afşin Endüstri Meslek Lisesi’nde okudu. Santralin yapım aşamasında çalıştı. Daha sonra askere gidip geldikten sonra EÜAŞ’a girdi. 26 sene çalıştı. Emekli oldu.

Haşim Kalender (2)

ESERLERİ

Kalenderce Bakış (2004), Ayrandede Şırıltıları (2012), Aşk Heybesi (2014), Ashab-ı Kehf Laleleri (2015), Hayat Bir Yudum Su (2018), Kalan Ne Der Kalender (2020), Zaman Paslı Bıçak (2021), Sancılı Ana/dolu (2021), Asumana Yolculuk (2024), Ahir Zaman Düşleri (2024).

Kaynak: Önder Kamalak