Afşin, Elbistan ve Ekinözü ilçelerinin içme suyu ihtiyacına önemli katkı sağlaması beklenen Akdere İçme Suyu İsale Hattı Projesinde çalışmalar devam ediyor.

Akdere-Sarımağara kaynaklarındaki suyun bölgeye ulaştırılması amacıyla yürütülen proje kapsamında tünel ve isale hattı çalışmalarında önemli aşama kaydedildi.

Afşin’e 46 kilometrelik hat

Proje kapsamında Akdere kaynağından alınacak suyun Afşin’e ulaştırılması için yaklaşık 45-46 kilometrelik güzergâh kullanılıyor. Zorlu dağlık araziden geçen hatta tünellerin yanı sıra çeşitli sanat yapıları da bulunuyor.

Afşin etabının tamamlanmasıyla ilçede yaklaşık 400 bin nüfusa yetecek içme suyu kapasitesi oluşturulması ve 19 kırsal ile 9 merkez mahallenin kesintisiz içme suyuna kavuşması hedefleniyor.

3 ilçenin su ihtiyacına çözüm olacak

Akdere İçme Suyu İsale Hattı Projesi’nin tamamlanmasıyla Afşin, Elbistan ve Ekinözü ile bağlı yerleşimlerin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacının kesintisiz karşılanması amaçlanıyor.

Bölgenin gelecekteki su ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli yatırımlardan biri olan projenin tamamlanmasıyla üç ilçenin içme suyu altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Muhabir: Ramazan Doğan