Afşin’de havaya ateş edilmesi sonucu ateşlendiği değerlendirilen yorgun mermi, bir evin çatısını delerek küçük bir kız çocuğunun bulunduğu odaya düştü. Olayda şans eseri yaralanan olmadı.
Olay, Afşin ilçesine bağlı Beyceğiz Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, nereden geldiği henüz belirlenemeyen bir mermi, Beyceğiz sakinlerinden Hakan Kaplan’ın evinin çatısına isabet etti.
Çatıya düşen mermi, sıcaklığının etkisiyle çatının kaplamasını delerek evin içerisine girdi. Mermi, odasında bulunan küçük kız çocuğunun koluna isabet etti. Olayda çocuğun yaralanmadığı öğrenilirken, yaşananlar ailede büyük korku ve paniğe neden oldu.
Yaşanan olayla ilgili konuşan ev sahibi Hakan Kaplan, merminin kızının odasına kadar girdiğini belirterek yetkililerden önlem alınmasını istedi.
Yorgun mermilerin oluşturduğu tehlike, özellikle yerleşim yerlerinde silahla havaya ateş edilmesinin ciddi sonuçlara yol açabileceğini bir kez daha gündeme getirdi.
Yetkililer, düğün, kutlama veya benzeri etkinliklerde silahla havaya ateş edilmemesi konusunda vatandaşları uyarırken, rastgele ateşlenen mermilerin nerede ve kime isabet edeceğinin öngörülemeyeceğine dikkat çekiliyor.





