Afşin’de şehir içi ulaşımda vatandaşların yoğun olarak kullandığı özel halk otobüsleri ve belediye otobüslerinde ücretlere zam yapıldı. Yapılan yeni düzenleme ile bilet fiyatları güncellendi ve bazı ödeme yöntemlerinde değişiklikler görüldü.
Afşin’de şehir içi ulaşımda kullanılan özel halk otobüsleri ve belediye otobüslerinde toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeye göre tam bilet ücreti 16,50 TL’den 22 TL’ye yükselirken, öğrenci kartı 9 TL’den 11 TL’ye, öğretmen indirimi ise 16 TL’den 20 TL’ye çıkarıldı.
Yeni Tarifeler
Şehir içi ulaşımda tam kart ücreti 22 TL, öğrenci indirimi 11 TL, öğretmen indirimi 20 TL olarak belirlendi. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde ücret 24 TL, NFC ödemelerinde ise 18 TL oldu. Önceki dönemde her iki ödeme yöntemi de 18 TL olarak uygulanıyordu.
Kullan-At Bilet ve Aktarmada Değişiklik Yok
Vatandaşların tercih ettiği 2 binişlik kullan-at biletin fiyatı 50 TL olarak korunurken, aktarma ücreti 7 TL, şoför kartı ücreti ise 25 TL olarak uygulanmaya devam edecek.