Afşin’de 25 Eylül 2026 Cuma günü Cuma namazı saat 12.29’da kılınacak. Namaz öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Tebliğ Sorumluluğumuz” başlıklı hutbe okunacak.
Bu haftaki Cuma hutbesinde, İslam’ın güzelliklerinin insanlara güzel söz ve davranışlarla anlatılmasının önemine dikkat çekilecek. Müslümanların sözleri ve davranışlarıyla çevresine örnek olması gerektiği vurgulanacak.
Cuma Hutbesinde “Tebliğ Sorumluluğumuz” Anlatılacak
25 Eylül 2026 tarihli hutbede, Hz. Peygamber tarafından Medine’ye İslam’ı öğretmek amacıyla gönderilen Mus‘ab bin Umeyr’in hayatından örneklere yer verilecek.
Mus‘ab bin Umeyr’in insanlara İslam’ı anlatırken Peygamber Efendimiz’in güzel ahlakını kendisine rehber edindiği hatırlatılacak. İslam’a davetin yalnızca belirli bir kesimin sorumluluğu olmadığı, her Müslümanın gücü ve imkânı ölçüsünde ailesine, çevresine ve topluma güzel davranışlarıyla örnek olması gerektiği ifade edilecek.
“Tebliğin Özünde Bir Gönle Girmek Vardır”
Hutbede tebliğin yalnızca sözle değil, güzel davranışlarla da yapılabileceğine dikkat çekilecek. Bir tebessümün, selamın, güzel sözün ve insanlara güven vermenin de önemli bir tebliğ vesilesi olduğu vurgulanacak.
Teknolojinin gelişmesiyle sosyal medyanın da insanlara ulaşmak için önemli bir iletişim alanı oluşturduğuna değinilecek. Sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarında doğruluğa ve başkalarının mahremiyetine dikkat etmesi gerektiği hatırlatılacak.
Hutbede ayrıca düşünülmeden söylenen bir sözün veya dikkatsizce yapılan bir paylaşımın insanlar üzerinde uzun süreli yaralar bırakabileceği konusunda uyarılarda bulunulacak.
Afşin’de Cuma Namazı Saat 12.29’da
Afşin’de vatandaşlar 25 Eylül Cuma günü saat 12.29’da Cuma namazı için camilerde saf tutacak. Namaz öncesinde “Tebliğ Sorumluluğumuz” başlıklı hutbe okunarak Müslümanların güzel söz ve davranışlarıyla İslam’ın güzelliklerini insanlara göstermesi gerektiği mesajı verilecek.




