Afşin’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören 17 bin 527 öğrenci, iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla 81 ile gönderilen yazı doğrultusunda Afşin’de eğitim öğretim faaliyetleri, bayrak sevgisi ve milli bilinç vurgusuyla başladı. Öğrenciler, yeni dönemin ilk ders gününde okullarına coşku ve heyecanla döndü. Afşin genelinde resmi ve özel okullarda 93 yönetici, 1.018 öğretmen ve 17 bin 527 öğrenci ikinci dönem için yeniden ders başı yaptı.
Yeni dönemin ilk gününde bazı öğrenciler Türk bayrağı temalı tişörtlerle okullarına gelerek günün anlam ve önemine dikkat çekti. Okul bahçeleri ve sınıflar Türk bayraklarıyla süslenirken, bayrak sevgisi temalı etkinlikler öğrencilerden yoğun ilgi gördü.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda Afşin’de 2–6 Şubat tarihleri arasında resmi ve özel tüm okul ve kurumlarda bayrak sevgisine yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları yürütülüyor. Bu kapsamda öğrencilere Türk bayrağının tarihi, milli ve manevi değeri anlatılırken, çeşitli bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.
Afşin’deki okul binaları Türk bayraklarıyla donatılırken; resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmaları, sergiler, sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlenerek öğrencilerin milli değerler konusundaki farkındalıklarının artırılması hedeflendi.





