Afşinbey Mahallesi’nde yapımı süren 5. Etap TOKİ Konutları projesi, planlanan takvim doğrultusunda ilerliyor. Suluk mevkiinde inşa edilen projede, konutların %18’i tamamlandı.

Afşin’e bağlı Çoğulhan, Alemdar, Karagöz ve Kuşkayası Mahalleleri için uzun süredir devam eden yeni yerleşim alanı çalışmaları hızla tamamlanıyor. Termik santrallerin kül ve duman etkisinden uzak, sağlıklı ve modern bir yaşam hedefiyle başlatılan TOKİ Konut projesi, ilçe merkezine bağlı Afşinbey Mahallesi Suluk Mevkii’nde yükseliyor.

Afşinbey Mahallesi’ndeki Toki̇ Konutları Yükseliyor (2)-1

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen 5. Etap TOKİ Konutları Projesi, belirlenen takvim doğrultusunda ilerliyor. Proje kapsamında şu ana kadar inşaatların %18’i tamamlanmış durumda.

Projede 847 konut, 3 adet 6 dükkânlı ticaret merkezi ve 1 cami yer alıyor. Ayrıca altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları da eş zamanlı olarak sürdürülüyor. Bu kapsamda, yeni yerleşim alanı hem konut ihtiyacını karşılayacak hem de sosyal yaşamı destekleyecek donatılarla zenginleştirilecek.

Afşinbey Mahallesi’ndeki Toki̇ Konutları Yükseliyor (3)

Proje, yalnızca konut üretimini değil, modern yaşam alanlarının oluşturulmasını da kapsıyor. Yollar, yeşil alanlar, sosyal tesisler ve diğer altyapı unsurlarıyla bölgenin çehresi değişecek. Vatandaşlara konforlu, güvenli ve sağlıklı bir yaşam alanı sunulması hedefleniyor.

Proje ile birlikte termik santrallerin çevresel etkilerinden uzak, şehir merkezine yakın güvenli ve planlı bir yerleşim alanı oluşturulmuş olacak. Bu sayede, 4 kırsal mahallenin sosyal, ekonomik ve sağlık açısından daha iyi yaşam koşullarına kavuşması sağlanacak.

Afşinbey Mahallesi’ndeki Toki̇ Konutları Yükseliyor (1)Afşinbey Mahallesi’ndeki Toki̇ Konutları Yükseliyor (2)

Muhabir: Ramazan Doğan