Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 125. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası sonuçlarına göre, Afşin Devlet Hastanesi’ne 5 yeni uzman hekim ataması yapıldı.
Kura kapsamında Afşin’e, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1 Acil Tıp Uzmanı, 1 Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı, 1 Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Uzmanı ile 1 Radyoloji Uzmanı atandı.
Yeni atamalarla birlikte, Afşin Devlet Hastanesi’nin uzman hekim kadrosunun güçlenmesi ve ilçedeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı, 125. dönem DHY kurasının tamamlandığını ve ataması yapılan hekimlerin en kısa sürede görevlerine başlayacaklarını duyurdu.
Afşinliler, yeni uzman hekimlerin göreve başlamasıyla birlikte özellikle çocuk sağlığı, acil servis, deri hastalıkları, fizik tedavi ve radyoloji alanlarında daha etkin ve hızlı sağlık hizmeti alabilecek.



