Başvuru Tarihleri

EGM polis alımı başvuru tarihleri ve detayları henüz belirlenmemiştir. Polis alımı başvuru süreci ile ilgili tüm bilgiler, Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden duyurulacaktır.

Başvuru Yöntemi

Başvurular, e-Devlet şifresiyle internet üzerinden yapılacaktır. Adaylar, başvuru formunu doldurduktan sonra "ADAY BAŞVURUSUNU KAYDET" butonuna tıklayarak başvuru işlemlerini tamamlayacaklardır. Posta yoluyla veya başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular geçerli olmayacaktır.

Başvuru Şartları

Adayların başvuru yapabilmeleri için şu şartları taşımaları gerekmektedir:

a) T.C. vatandaşı olmak, b) Lisans, önlisans mezunu veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak,

  • Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00) veya üzeri,
  • Önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) veya üzeri,

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için belirlenen puanın en az yüzde 80’ini almış olmak,

  • Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00),
  • Önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) veya üzeri,

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yapılan yaş düzeltmelerinde, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1994 ve sonrası doğumlu olmak).

2024 Polis Akademisi alımları için adaylar, başvuru şartlarını dikkatlice incelemeli ve başvuru sürecine uygun olarak hareket etmelidirler. Güncel bilgiler için Polis Akademisi resmi internet sitesi takip edilmelidir.

Kaynak: Haber Merkezi