Kahramanmaraş İl Müftülüğü, 2016 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Mardin İl Müftülüğü, 2016 yılı için Hac adaylarının ön kayıt müracaatlarının alınacağını açıkladı. İlk defa Hacca gitmek için kayıt yaptıracak hacı adaylarının 18-27 Ocak tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerinden ya da  http://hac.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden kayıt yapabilecekleri duyuruldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “2015 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nca elektronik ortamda otomatik olarak yapılacak ve bunlar kayıt yenilemiş sayılacak.Kuralar ise 2 Mart 2016’da saat 11.00’da internet ortamında yapılacaktır. Hac ön kayıt ücreti ise 20 bin TL’dir. Söz konusu ücretin yatırıldığına dair banka dekontu il veya ilçe müftülüklerine ibraz edilerek hac ön kaydı yapılacak.


Müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat edenler; nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu dilekçeye mutlaka ekleyecek, Müftülükler de kayda aldıkları dilekçenin bir fotokopisini müracaat edene verecektir. İlk defa kayıt yaptıracaklar kişi başına 20 TL'yi anlaşmalı olan T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., hesabına yatıracaktır. Kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere bu ücret iade edilmeyecektir” denildi.

Editör: Haber Merkezi