Vodafone kullanıcıları, arife günü ve Ramazan Bayramı’nda yaklaşık 823 milyon dakika ses, 639 milyon SMS ve 3,9 milyon GB mobil internet kullandı.

Türkiye genelinde 22,2 milyon abonesi bulunan Vodafone’un Ramazan Bayramı süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, Vodafone’lu aboneler arife günü ve bayramı kapsayan toplam 4 günde yaklaşık 823 milyon dakika konuştu, 639 milyon SMS attı ve 3,9 milyon GB mobil internet kullandı. Ramazan Bayramı’nı mobil internet üzerinden bayramlaşarak geçiren Vodafone’luların mobil internet kullanımı geçen yıla göre 2 kattan fazla arttı.Yapılan açıklamaya göre, Vodafonelular, bayram boyunca bayram süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Antalya, Van, Balıkesir, Mardin, Diyarbakır ve Kahramanmaraş olurken, en çok SMS gönderen iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Van, Antalya, Kahramanmaraş, Balıkesir, Diyarbakır ve Mardin olarak gerçekleşti. En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Antalya, Sakarya, Muğla, Şanlıurfa, Bursa ve Hatay şeklinde sıralandı.

Yurtdışındaki tanıdıklarıyla da bayramlaşmayı ihmal etmeyen Vodafone abonelerinin en çok aradığı ülkeler sırasıyla Almanya, Fransa, Hollanda, KKTC, İngiltere, Suudi Arabistan, Mısır, Afganistan, Azerbaycan ve Bulgaristan olurken, en çok SMS de İngiltere, Almanya, KKTC, Fransa, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Rusya Federasyonu ve ABD’ye gönderildi.

Editör: Haber Merkezi