Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği (TEHAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berkan Bayram, Türkiye'de bine yakın elektrikli araç bulunduğunu belirtti.

Fiyatları 25 bin dolarla 120 bin dolar arasında değişen elektrikli otomobillerin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de rağbet gördüğünü aktaran Bayram, "Yüzde 100 elektrikli otomobillerin menzili bugün 400 kilometrelere kadar çıkmıştır. Bu araçların şarj süresi ise yarım saat ile 2,5 saat arasında değişmektedir. Kullanıcılar 2 dakikada benzin almak yerine bu kadar süreyi bekler mi beklemez mi burası şimdilik elektrikli araçların yaygınlaşmasının önünde engel... Diğer yandan şarj teknolojileri araştırmalarına ciddi yatırım yapılıyor ve en önemlisi petrol bir gün bitecek ancak güneş doğdukça elektrik hep var olacak."dedi.

'KONUT PROJELERİNDE YER GÖSTERİLMEYE BAŞLANDI'

Şarj noktalarının doğru konumlandırılmasının, şehir içi trafiğin yönetilmesi ve akıllı hareketlilik açısından önemine işaret eden Bayram, "Alışveriş merkezleri, oteller, plazalar, şehir içi açık ve kapalı otoparklar, şarj istasyonları için doğru adresler olmakla birlikte, son zamanlarda yükselen konut projelerinde de artık istasyonlar için yer gösterilmeye başlandı. Konut projesinde çevreci ve enerji tasarruflu elektrikli araçlar için şarj istasyonlarını dahil eden firmalar, yaptıkları konutların puanlarını artırmakta ve satılabilirlik oranları da buna paralel olarak yükseltebilmektedir." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi