Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılan oylamayı izlemeye giden ekibin içerisinde yer alan Kahramanmaraşlı engelli yüzücü Beytullah Eroğlu, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın İstanbul'da yapılmamasının hüznünü, Tokyo'da mutluluğa dönüştürmek istiyor.
Azmiyle büyük bir başarı hikayesine imza atan Kahramanmaraşlı bedensel engelli milli yüzücü Beytullah Eroğlu, 11 yıl önce havuzda botla yüzmeye başladığı yarış serüvenini  Tokyo'da 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda tamamlamak istiyor.
Olimpiyatların İstanbul'da yapılamamasından büyük üzüntü duyan Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2020 yılına kadar Türkiye'ye madalya kazandırmaya devam edeceğini söyledi.
 
"Olimpiyatların İstanbul'da yapılmasını çok istedim"
Son olarak,  Kanada'da düzenlenen 2013 IPC Yüzme Dünya Şampiyonası'nda ilk defa final yüzen engelli sporcu olarak Türkiye spor tarihine geçtiğini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:
"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile  Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılan oylamayı izlemeye giden ekibin içerisinde yer aldım. Olimpiyatların İstanbul'da yapılmasını çok istedim. Ama nasip değilmiş. Olimpiyatların İstanbul'da yapılmamasının hüznünü, Tokyo'da alacağım şampiyonlukla mutluluğa dönüştürmek istiyorum. Ayrıca, 2020 yılında 25 yaşında olacaktım ve jübilemi yapacaktım. Tokyo olması benim başarımı etkilemez. Tokyo'ya gidip bayrağımızı gururla dalgalandıracağım."
Önünde 2014 Avrupa Şampiyonası bulunduğunu belirten Eroğlu, 2011 yılındaki gibi Türkiye'yi altın madalya kazandırmak için çalışmalara başladığını söyledi.
En büyük hedeflerinden birisinin 2020 Olimpiyat Oyunları olduğunu vurgulayan Eroğlu, "2013 IPC Yüzme Dünya Şampiyonası'na iyi hazırlıklar yaptık. Fakat 7 saliselik bir süreyle dünya üçüncülüğünü kaçırdık. Nasip deyilmiş. Önümüzde Avrupa şampiyonası var. Ondan sonra tekrar bir dünya şampiyonası var. 2016 Rio Olimpiyatları var. Buralarda çok iddialıyım. Ülkemiz adına dünya devlerinden biriyiz. Çok güzel şeyler başaracağıma inanıyorum.”
"Yüzmeden sonra hayat buldum...”
Engellilerde ülkede ilkleri yaşatmaya devam ettiğini dile getiren Eroğlu, "Bütün engellilerimizden evlerinden çıkmasını ve spora başlamasını tavsiye ediyorum. Bir abi kardeş olarak engellilere yüzmeyi öneririm. Çünkü ben yüzmeden sonra hayat bulduğuma inanıyorum" dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise Beytullah'ın dünya şampiyonasındaki yapmış olduğu başarısından dolayı tebrik etti.
Başarının küçümsenemeyeceğini belirten Kabakçı, "Önümüzdeki şampiyonalar için de çalışmalarını sıkı yapıyor. Hedefi çok yüksek. Önünde çalışacak çok zamanı var. 2016 Rio Olimpiyatları ve 2020 Olimpiyatları var. Beytullah'tan bundan sonra umudumuz olimpiyatlar. Zaten Avrupa'da ve dünyada derecesini yaptı. 2016 yılındaki olimpiyatlar Beytullah için muhteşem olacak" dedi.
Editör: Haber Merkezi