2017-2018 futbol sezonunda Turkcell Sağırlar 1. Ligi C Grubu mücadele eden Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü ilk maçına beraberlikle başladı.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Batman İşitme Engelliler Spor Kulübü ile karşılaşan Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü 1 puan çıkarabildi.

Batman'da gerçekleştirilen karşılaşmada Afşinli futbolcular, Batman İşitme Engelliler ile 3-3 berabere kaldı.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Afşin İ.E takımı Bedirhan Arslan 2 ve Mehmet Ali Gürün'ün attığı 1 golle maçtan berabere ayrıldı.

Hedef, İşitme Engelliler Süper Lig'i

Yeni sezonda birinci olarak tekrar İşitme Engelliler Süper Lig'ine yükselmek istediklerini belirten Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Durdu Türkmen, " Afşinli sporcularımızla birlikte yeni sezon için hazırlıklarımızı başlattık ve ilk karşılaşmamıza çıktık. Deplasmanda Batmanlı işitme engelli futbolcular ile karşılaştık ve 3-3 berabere kaldık. İnşalla önümüzdeki maçları alarak C Grubunda şampiyon olmak istiyoruz" dedi.

Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü ve sporcuları olarak ilçeyi en iyi şekilde temsil etmek için maçlara çıkacaklarına değinen Türkmen, şöyle devam etti:

“Öncelikli hedefimiz 1.Lig’de başarıyı yakalamak olacak. Hazırlıklarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Futbolcularımıza güveniyorum. Bizim tek eksiğimiz destek. Afşinli yöneticilerimizden, Kahramanmaraş Büyükşehir ve Kahramanmaraş Valiliğinden, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl ve İlçe Müdürlüğünden destek istiyoruz. Vatandaşlarımızın Afşin’de oynanan maçlara gelerek bizlerin yanında olması en büyük destek olacaktır. Biz zaten güçlü bir takımız. Bizler imkansızlıklara rağmen neler yapabileceğimizi göstererek  Süper Lig’e yükseldik. Bütün sporseverlerimizden ev sahibi olduğumuz maçlara gelerek sessiz sporcularımızın sesi olmasını istiyoruz”

Türkmen, 2. haftada Afşin'de, Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü'nü ağırlayacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi