Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 66 kiloda dünya şampiyonu olan Selahattin Kılıçsallayan, memleketi Kahramanmaraş'ta ailesi ve yakınlarınca davul-zurna eşliğinde karşılandı.

Ailesi tarafından Haydarbey Mahallesi'nde karşılanan Kılıçsallayan, bir süre omuzlarda taşınarak tezahüratlar eşliğinde evine götürüldü.

Kılıçsallayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyon olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

2004 yılından beri Türkiye'de gençlerde dünya şampiyonluğu kazanılamadığını belirten Kılıçsallayan, şunları kaydetti:

"Bunu ben kırdım ve dünya şampiyonu oldum, mutluyum. Ailemin yanına geldim. Ailemin desteği olmasaydı ben güreşçi olamazdım. Ailemiz ve hocalarımız her zaman arkamızda durdu. Onların verdiği destekle bu işi layıkıyla yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Tekerek köyünde dünyaya geldim. Şampiyonluk bu köyün kaderi olmuş. Benden önce birçok şampiyon yetişmiş. Büyükler Avrupa Şampiyonu olan Ahmet Ak'da bu köydendir."

9 yıl önce Kahramanmarş Güreş Eğitim Merkezi'nde başladığı spora Ankara'da devam ettiğini anlatan Kılıçsallayan, 2010 yılında Ankara Tedaş Spor Kulübü'ne transfer olduğunu aktardı.

Hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayan Kılıçsallayan, "Gençler kategorisinde dünya şampiyonu oldum. Büyüklerde de aynı başarıyı yakalayıp şampiyon olmak istiyorum. 2016 yılında yapılacak olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek istiyorum" dedi.

Baba Bedir Kılıçsallayan ise oğluna destek veren hocalarına teşekkür etti.

Farklı branşlara gösterilen ilginin güreşe gösterilmediğini öne süren Kılıçsallayan, " Türkiye'nin bayrağını göklerde dalgalandıran evladıma şehrimde bir ilginin gösterilmemesi beni üzdü. Maddiyattan ziyade manevi anlamda ilgi bekledik onu da göremedik" diye konuştu.

Milli takım eski antrenörlerinden Selim Kale ve Cengiz Karakız da Selahattin Kılıçsallayan'ın başarısıyla gururlandıklarını söyledi.
Editör: Haber Merkezi