PTT 1. Lig’in 19. haftasında Kahramanmaraşspor kendi evinde Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Orhan Şerit, sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirterek, “İlk yarının son maçında 3 puan almak istiyorduk. Futbolcular mental olarak maça iyi hazırlandılar. Özellikle ikinci yarı maçı hak edecek bir oyun ortaya koyduk. Pozisyonlar da bulduk. Ancak gol şansızlığı devam ediyor. Gol becerimiz biraz düşük. Yine de bütün oyuncularımı kutluyorum. Özellikle ben geldikten sonra oynadığımız müsabakalarda ortaya üstün bir performans koydular. Bu performansın ikinci yarı da devam etmesini arzuluyorum” dedi.
Kahramanmaraşspor’un golünü kaydeden Adem Aydın, 90 dakika boyunca iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, “Arkadaşlarımın ayağına, yüreğine sağlık. Hocamızın dediği gibi bu hafta maça iyi hazırlandık. İlk yarı Samsunspor pozisyona girdi ama kaçırdı. İkinci yarı bambaşka bir Kahramanmaraşspor vardı. 2 puanı kaybettiğimiz için üzgünüz” diye konuştu.
Kahramanmaraşsporlu bir diğer futbolcu Cumhur Yılmaztürk ise kaybetmedikleri için mutlu olduklarını dile getirerek, “Tüm enerjilerini sahaya yansıtıp mücadele eden arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İlk yarı mücadele gücümüz biraz düşüktü. Soyunma odasına 1-0 geride gittik. İkinci yarı bu mücadelemizi üst seviyeye çıkardık. Maçı çevirebilecek pozisyonlarımız da vardı. Bugün buradan 3 puanla da ayrılabilirdik. Ama yenemiyorsan yenilmeyeceksin” şeklinde konuştu.
SAMSUNSPOR CEPHESİ
Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, ilk yarıdaki iyi oyunlarını ikinci yarı sürdüremediklerini vurgulayarak, “İlk yarıda iyiydik. 1-0 öne geçtik. İkinci yarının başında kendi hatamızdan bir gol yedik. Kabul etmek gerekir, ikinci golü de yiyebilirdik. Ama biz de atabilirdik. Dolayısıyla ofansif yönde çok etkili olamadığımızı söylemek isterim. Bugün galip gelmemiz gereken bir maçı 2 puan kaybederek kapatıyoruz. Bu bizim açımızdan üzücü bir olay. Üzücü bir netice bunu kabul ediyorum” açıklamasında bulundu.
İlk yarı iyi mücadele ettiklerine değinen Samsunsporlu futbolcu Şaban, “İkinci yarı ne oldu bilemiyorum. Yaptığımız bir hatada golü yedik. Ondan sonra ikinci golü atamayınca 1-1 bitti. Fazla söyleyecek bir şey yok. İnşallah bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağız” dedi.
Samsunsporlu futbolculardan Murat Akyüz de 2 puan kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, “Söyleyecek bir şey yok. İlk yarı iyi oynadık. Pozisyon bulduk, golü attık. Kaçırdıklarımız da oldu. Yapacak bir şey yok. Böyle olmasını istemezdik. Artık ikinci yarıya daha iyi hazırlanıp, iyi başlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi