İstanbul Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Kahramanmaraşspor karşısında aldığı 3 puanın ardından maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, zorlu geçen bir 90 dakikanın sonunda 3 puanı almalarının kendileri açısından sevindirici olduğunu söyledi. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Arslan, "Kahramanmaraşspor takımı matematiksel olarak düşmemek için son hamlelerini yapmak zorundaydı ve bay haftasından sonra 15 gün boyunca sadece bizim maçı yaşadı. Bizim için de şampiyonluk yarışında önemli bir maçtı. Çünkü biz de gelecek hafta bay haftasına giriyoruz. Tabi maç talihsiz bir golle başladı bizim açımızdan. Hiç beklemediğimiz bir anda enteresan bir gol yedik. Onun şokunu atlattıktan sonra yetenekli oyuncularla beraber toparlandık. Zemin de bugün çok güzeldi ve güzel goller atarak öne geçtik. Tabi rakibimiz 90 dakika boyunca bize rahat bir maç oynattırmadı. Son 6-7 dakika haricinde, ümitleri kırıldıktan sonra rahat bir maç oldu. 3 puanı aldık. Burada çok güzel ağırlandık. Hem Kahramanmaraş halkına hem de teknik personele teşekkür ediyorum. Bundan sonra da rakibimize başarılar diliyorum" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalecisi Orkun Uşak ise haftayı 3 puanla kapatmanın sevindirici olduğunu ifade ederek, "Rakibin ve bizim konumumuz itibariyle maçın oldukça zor geçeceği belliydi. Maçın başında benim yaptığım hatadan dolayı bir gol yedik. Ama hemen toparlandık ve ilk yarıyı galibiyetle kapattık. İkinci yarıda zaten istediğimiz oyunu tamamen sahaya yansıtarak, bir gol bulup rakibimizi yendik. Rakibimizi de tebrik ediyorum. Alt sırada olmalarına rağmen çok güzel mücadele ettiler. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
KAHRAMANMARAŞSPOR CEPHESİ
Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Orhan Şerit ise, istedikleri oyunu sahaya yansıtmalarına rağmen kaybettiklerini vurgulayarak, "Tüm gücümüzü sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Bu maçta da başarılı bir futbol ortaya koyduk. Özellikle düşündüklerimizi sahaya yansıttık. Ancak yediğimiz gollerde bireysel hatalar çok ön plana çıktı. Daha iyi bir mücadele ortaya koyup galibiyetle ayrılmayı arzu ediyorduk ama olmadı. Ortaya koyduğumuz mücadele, girdiğimiz pozisyonlar bizim adımıza sevindirici. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Rakibimiz bizden kalite olarak üstün oldu. 90 dakika içerisinde rakibimizin üstünlüğünü hiçbir zaman kabul etmedik. Dolayısıyla yetenekli oyuncuları gol pozisyonlarında muvaffak oldular ve 3-1'lik skor ortaya çıktı" şeklinde konuştu.
Girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini söyleyen Kahramanmaraşspor takım kaptanı Serkan Özsoy da, "Aslında çok fazla söylenecek bir şey yok. Maçın ilk 30 dakikasında çok güzel mücadele ettik. Girdiğimiz pozisyonları atmış olsaydık, ilk yarı çok rahat önde girebilirdik içeriye. Bunun üzerine şanssız 2 tane gol yedik. Ama gerçekten bugün çok iyi mücadele ettik. Pozisyonları da yakaladık ama söyleyecek pek fazla bir şey yok. Çıktık elimizden geldiğince mücadele ettik. Kaybettik. Rakip takıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraşsporlu futbolcu Mert Er Estik, son sırada olmalarına rağmen futbolu çirkinleştirmeden mücadele etmeye çalıştıklarına değinerek, "Ligin sonunda olmamıza rağmen güzel futbol oynamaya çalışıyoruz. Futbolu çirkinleştirmeden, saygı duyarak oynamaya çalışıyoruz. Bugün de güçlü bir rakiple oynadık. Onlar da şampiyonluk için mücadele ediyorlar. Maçın başında bir gol bulduk. Bireysel hatalar yapıp gol yemeseydik bu maçtan 1 puan alabilirdik. Ama olmadı. Rakip takımı kutluyorum" diye konuştu
Editör: Haber Merkezi