Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca ortaklaşa düzenlenen ‘Hayata Sporla Hazırlan’ konulu etkinlik Fatih Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. 

Kahramanmaraş merkezde gelir ve eğitim seviyesi düşük olan, suça bulaşma ihtimalinin fazla olduğu ve disiplin cezalarının yüksek olduğu liselerdeki gençleri spor ve sportif faaliyetler ile sigara, alkol ve her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak gençleri 2023 hedeflerine uygun, milli ve manevi değerlerine bağlı, sağlıklı ve etkin insanlar yetiştirilmesi planlanıyor.

Fatih Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen bilinçlendirme seminerinde konuşan Proje Koordinatörü Cemal Akkaya, projenin içeriğiyle alakalı bilgilendirme yaparak proje kapsamında özellikle okullarda bu tür etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ardından Ulusal Futbol Hakemlerinden ve Kahramanmaraş Hakemler Derneği Başkanı Ali Karadutlu, sporun insan hayatındaki önemine değinerek gençlerin mutlaka bir spor branşı ile uğraşması gerektiğini dile getirdi.

Son olarak konuşan Süper Lig Yardımcı Hakemlerinden Asım Yusuf Öz ise sağlıklı bir vücuda sahip olmak için mutlaka spor yapılması gerektiğini ifade ederek, böylesine anlamlı bir projeden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Program öğrenciler halter, judo spor dalların da marifetlerini sergilemesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi