Afşin Belediyesinde basın toplantısı düzenleyen Başkan Güven, 46 yıldır Afşin’de düzenlenen karakucak güreşlerinde birçok pehlivanın yetiştiğini ve güreşçilerin dünya minderlerine çıkarak Türkiye’yi temsil ettiğini belirtti.

Ata sporu güreşin Afşin’de yerinin ayrı olduğunu ifade eden Güven, “Afşin’imizin en önemli etkinliklerinden birini yapmaya hazırlanıyoruz. Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında, Afşin Belediyesi, Afşin Kaymakamlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu’nu işbirliğinde Geleneksel Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreşlerinin 46’ıncısı, 21 Ağustos 2021 Cumartesi günü gerçekleştireceğiz. Daha önceki yıllarda dolu dolu geçen ve festival havasında gerçekleştirdiğimiz Afşin Karakucak Güreş Festivaline pandemi dolayısıyla 1 yıl ara verdik. 46.’sını düzenleyeceğimiz güreş organizasyonu tasarruf tedbirleri kapsamında Gençler Türkiye Karakucak Şampiyonası şeklinde olacak. Özellikle gelecek nesillerimize bir kültür mirası bırakmak, yeni güreşçilerimizin yetişmesine vesile olmak için ve vatandaşlarımızın bu güzelliği yaşaması adına Afşin’e yakışan bir organizasyon olacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda ülkemizdeki salgın ve diğer olumsuzluklar son bulur ve eskisi gibi daha geniş etkinliklerle festivalimizi yaparız.” açıklamasında bulundu.

“Afşin, güreşin membaı”

Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Gençler Türkiye Güreş Şampiyonası’na Türkiye’nin birçok yerinden güreşçilerin katılacağını ifade eden Başkan Güven, şunları söyledi:

“Pehlivanlarımız 9 sıklette birbirlerinin sırtlarını yere getirmek için Afşin’de mücadele edecekler. Sıkletler (50-55)-60, 65, 70, 75, 80, 85, 75, 90, (+90-130) kilogram olacak. Afşin güreşin membaı olan bir ilçe. Farklı bölgelerden gelen güreşçilerle bizim güreşçilerimizin rekabeti ayrı bir tat veriyor. Afşin’de yapılan her güreş organizasyonu Türk güreşine bir katkı sağlıyor. Afşin’de yetişen güreşçilerimiz dünya minderlerinde ülkemizi temsil ediyor. Bu kapsamda ata sporumuz güreşin bizde ayrı bir yeri var. Bu organizasyonumuzda inşallah Afşin’de yeni güreşçilerimizin yetişmesine vesile olacak. Şimdiden tüm güreşçilerimize başarılar diliyorum. Güreşçilerimizin kahvaltı ve öğle yemeklerini üstlenen Çelikler Holdinge teşekkür ediyorum. Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında, Afşin Belediyesi, Afşin Kaymakamlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu’nu işbirliğinde düzenlenecek Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Gençler Türkiye Güreş Şampiyonası’na tüm güreş severlerimizi bekliyorum.”

Editör: Haber Merkezi