Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan:
“Eshab-ı Kehf Karakucak Güreşleri, Kırkpınar’a rakip”
Afşin Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivallerinin bu yıl 42.si düzenlendi.
Festivale Ankara, İstanbul, Adana Osmaniye, Artvin, Erzurum, Tokat, Kahramanmaraş ve çevre ilçelerden gelen yaklaşık 470 güreşçi katıldı. Tüm güreşçiler ilk olarak Eshab-ı Kehf Külliyesinde toplandı. Güreşçilerin tartı işlemi burada yapılırken Eshab-ı Kehf Külliyesinin taç kapısı önünde festival duası yapıldı.
Duaların ardından tartıya çıkan güreşçiler buradan, güreş meydanına geldiler.
Afşin Çim Güreş Sahasında düzenlenen 42. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivaline, Afşin Kaymakam Vekili Ahmet Akyürek, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda sporsever katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “42 yıldır sürdürdüğümüz Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivaline hoş geldiniz. Dünya şampiyonları, Olimpiyat şampiyonları ,Avrupa şampiyonları, Türkiye şampiyonları çıkarttığımız er meydanındayız. Bu büyük bir nasip. Birde bunun kadar güzel olması, 42 yıldır Eshab-ı Kehf gençleri adına düzenleniyor olması. Biz bir işi tekrar tekrar yapma konusunda çok başarılı bir millet değiliz. Tebrik ediyorum bizden önceki arkadaşları gülüşlerin 42.sini yapmaya bize vesile oldukları için. Biliyorsunuz rekor kırk pınarda. Karakucağın rekoru da Afşin’de. İnşallah dünya çağında bir karakucak organizasyonu gerçekleşir ve dünya şampiyonu, olimpiyat şampiyonu ve Avrupa şampiyonları çıkartılır. Bizde bu potansiyel var, gönlümüz uygun, her şeyimiz uygun. Bu meydanları doldurup taştıracak güreş severlerden daha çok pehlivanlar olmalı. Onları duruşları, ilgisi, sevgisi, bir sinerji oluşturup, karakucak güreşlerini yağlı güreşlerin, kırk pınarlar güreşlerinin önüne geçilmeli. Bunu sizlerden istemek hakkını kendimden görüyorum. Biz Afşin Belediyesi olarak tüm imkânlarımızı karakucak güreşlerine ayırıyoruz. Arzu ederim ki bu güreşler marka haline döner ve dünyanın her tarafından güreşçilerimiz gelir. “dedi.
Sporun önemine değinen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, “470 tane birbirinden güzide sporcumuzun burada centilmence, spor kurallarına uygun bir şekilde mücadele etmek suretiyle, en iyilerin belirleneceği bu er meydanında sizlerle birlikte bulunmaktan çok büyük mutluk ve gurur duyuyorum. Değerli hemşerilerim bende çeşitli spor branşları arasında güreşle meşgul olmuş bir kardeşiniz olarak sporun insan sağlığı açısından önemi ve yerini belirtmek istiyorum. Genç kardeşlerimizin özellikle sportif faaliyetle hem vücutlarını hem beyinlerini geliştirmek suretiyle daha sağlıklı nesilleri yetiştirmesinde hakikaten çok önemli görevler üstlendiğine inanıyorum. Afşin’de, Kahramanmaraş’ta ve ülkemizde sportif faaliyetlerin tabana yayılması hususunda her türlü gayretin esirgenmemesi gerektiğine inanıyorum. “ şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş milli takım sporcularının kamp yapacağı bir kent haline gelmesi için gerekli girişimlerde bulunduklarını kaydeden Ramazanoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yetkilileriyle Kahramanmaraş’ta bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah Kahramanmaraş’ımız bundan sonra milli takım sporcularımızın milli kamp alanı olarak kullanacakları bir kent haline gelecektir. Bunun için Kahramanmaraş merkezde yer araştırması başlamıştır. Bu yerler tespit edildikten sonra Kahramanmaraş, milli takım sporcularımızın kamp yapacakları en önemli merkezlerden biri haline gelecektir. Bu kamp mekânları sürekli olarak milli takım sporcuları tarafından kullanılacaktır. Afşin Belediye Başkanımız Fazlı Aydoğan’a , Afşin Belediye Meclis Üyelerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu güreş çim sahasının isminin Rahmetli Ergün Ertekin’in ismini verildi ve bizlerde kendisini rahmetle yad ediyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen ve katılan misafirlerimize çok herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmalar ardından güreşler başladı.
470 sporcunun katıldığı müsabakalarda güreşçiler birbirlerini yenmek için ter döktüler. Başpehlivanlık müsabakaları ise nefes kesti. Enes Bandırma rakibi İsa Göçen’in mağlup ederek başpehlivan oldu. Şakir Bozkurt üçüncü oldu.
Başpehlivandan Mısır’a destek
42. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivali’nde Başpehlivan olan Enes Bandırma “Rabia” işareti yaparak Mısır’da yaşanılan olaylara tepki gösterdi. Bandırma, Mısır’da yaşanılan olaylara tepki göstermek için Rabia işareti yaptığını söyledi.
-Çim sahanın ismi değiştirildi.
1989-1999 yılları arasında MHP’den Afşin Belediye Başkanlığı yapan ve 2010 yılında hayatını kaybeden Ergün Ertekin’in ismi  Çim güreş sahasına verildi. Sahanın açılışını ise, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak yaptı.
 1 gün boyunca devam eden müsabakaların sonuçları ise şöyle sıralandı:
84 kiloda; birinci Muhammet Mercimek, ikinci Musa Gürbüz, üçüncü Resul Kalaycı,
74 kiloda; birinci Muhammet İlhan, ikinci Mehmet Sarı, üçüncü M. Zahit Oral
66 kiloda; birinci Haydar Yavuz, ikinci Ersin Burak Çetin, üçüncü Çoknaz Şimşek
55 kiloda; birinci Ufuk Doğan, ikinci Şaban Kızıltaş, üçüncü Recep Çiftçi
Yıldızlarda 76 kiloda; birinci Mücahit Ağca, ikinci Samet Ekici, üçüncü Şahin Toy
69 kiloda; birinci Osman Göçer, ikinci Kamil Kaydı, üçüncü Hayrullah Avcı
63 kiloda; birinci Hüseyin Koca, ikinci Oktay Çalık, üçüncü Fatih Karakuş
58 kiloda; birinci Murat Gözüdok, ikinci Ali Çam, üçüncü Yasin Akdere
50 kiloda; birinci Fatih Ünalan, ikinci Mehmet Yüce, üçüncü Ertuğrul Kahveci
Miniklerde 50 kiloda; birinci Ahmet Uyar, ikinci Cebrail Bolat, üçüncü Sedat Aydın
45 kiloda; birinci Erhan Karabulut, ikinci Hasan Böke, üçüncü Ali Dokumacı,
40 kiloda; birinci Ahmet Taş, ikinci Furkan Erzurumlu, üçüncü Mehmet Türkmen
35 kiloda; birinci Mehmet Aydın, ikinci Ahmet Kurt, üçüncü Mücahit Dağlı
30 kiloda: birinci Ahmet Türkmen, ikinci Süleyman Konak, üçüncü Yasin Aydın,
25 kiloda; birinci İsmail Söyler, ikinci Batuhan Mercimek, üçüncü Bura Köker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi