Afşinli güreşçi Serdar Böke, Bulgaristan'da düzenlenen ve 92 kiloda mindere çıktığı Dan Kolov-Nikola Petrov turnuvasında 3. olarak bronz madalya ile büyük bir başarının altına imza attı. 

Güreş sporunda en önemli turnuvalardan biri olarak gösterilen Dan Kolov&Nikoa Petrov turnuvası, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapıldı. Avrupa Şampiyonası öncesindeki en zor turnuvalardan birisi olan Dan Klov-Nikolov Petrov Güreş turnuvasına 36 ülkeden 550 sporcu katıldı. Avrupa şampiyonasının provası niteliğini taşıyan turnuvada Afşinli, güreşçi Serdar Böke, 93 kiloda mindere çıktı. Dan Klov-Nikolov Petrov Güreş Turnuvasında rakiplerine minderi dar eden Afşinli güreşçi Serdar Böke,92 kiloda üçüncü oldu.

 Afşin'in yetiştirdiği pehlivanlardan Serdar Böke, hedeflerinin Rusya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi başarıyla temsil etmek olduğunu söyledi. 
Böke, "Burası bizim için Avrupa şampiyonasının provası niteliğini taşıyordu. Diğer arkadaşlarımız da minderde olağanüstü bir mücadele örneği gösterdiler. Şimdi Avrupa şampiyonası öncesinde son hazırlık dönemi için kampa gireceğiz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda yaparak Avrupa şampiyonasına en iyi şekilde gitmek istiyoruz" dedi.
 

Editör: Haber Merkezi