Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, 1 Eylül 2013 Pazar günü Afşin Çim Güreş Sahasında düzenlenecek olan  ‘42. Afşin (Efsus) Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında Elbistan'da ziyaretlerde bulundu ve tüm Elbistan halkını etkinlige davet etti.

Erzurum, Batman, Amasya, Samsun, Çorum, Mersin gibi illerden 14 takım içinden 250 sporcunun müsabakalarda yer alacağını kaydeden Aydoğan, yıldız erkekler alanında Afşinli 250 genç sporcunun yarışmalara katılacağını söyledi.
Karakucak güreşlerine olan ilginin az olmasından dolayı sitemlerini dile getiren Başkan Aydoğan, Kahramanmaraş başta olmak üzere tüm ilçelerin ata sporlarına sahip çıkmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Başkan Aydoğan, karakucak güreşleri hakkında yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Karakucak güreşleri denilince Türkiye’de ilk Kahramanmaraş akla gelir. Kahramanmaraş’ta da Avrupa ve dünya şampiyonları yetiştirmiş Afşin akla gelir. Gerçi o günleri arıyoruz. O günlere tekrar kavuşmak istiyoruz. Uzun yıllardır sürdürdüğümüz ve bu yıl 42.’sini yapacağımız karakucak güreşlerine Elbistan halkını davet etmek için ve onlara ulaşmak için buradayım. Karakucak güreşleri malum Türk sporunu zenginleştiren ve Türk sporuna yakıştırılan bir spor faaliyetidir. Bölgemizi dünyada ve Türkiye’de en iyi şekilde temsil etmektedir. Bu temsili geçmişte olduğu gibi zirvelere taşıma noktasında ciddi bir el birliğine ihtiyaç var. Ümit ediyorum ki, gelecek yıllarda karakucağın kırkpınarı diyebileceğimiz güreşler Eshab-ı Kehf adına düzenlenir. Bu Kahramanmaraş’ımızda, Elbistan’ımızda, Göksun’umuzda, Afşin’de yapılabilir. Mekanın önemi yok. Neresi münasipse orada yapılmalıdır. Ama dünyada tüm insanların ilgisini çektiği tüm güreşçilerin katılmak istediği bir hale dönüştürülmesine acil olarak hem Kahramanmaraş’ın, hem ilçelerinin, hem de karakucak güreşlerinin ihtiyacı var. Kıt imkânlarla ilerleme kaydetmek için büyük gayret gösteriyoruz. Bunun üç nedeni var. Birincisi Eshab-ı Kehf adının her halükarda dünyaya duyurmak için bir çabadır ve karakucak güreşleri bunun bir ayağını temsil ediyor. İkincisi biz istikrarlı yürütülen işleri pek yürüten toplumlar değiliz. 42.’sini düzenlemeyi başardığımız için bu sürdürebilirliği devam ettirmemiz lazım. Üçüncüsü de artık güreş sporuyla alakalı medyanın ilgisi zayıfladı. Bunun güreşçilerin, devletin, federasyonun ihmallerinden kaynaklanan nedenleri var. Bunlar hızlı şekilde bertaraf edilirse, tekrar Türk sporu olan karakucak güreşleri kendi bölgemizden bütün dünyaya açılacağını ümit ediyorum. Bütün ısrarım gayretim karakucak güreşlerinin gelişmesi için ciddi bir el birliğine ve ilimizin mutlaka el atmasına ihtiyaç duyuyoruz. Biz kendi gücümüzle görevimizi yerine getiriyoruz. Özellikle Elbistanlı hemşerilerimin karakucak güreşlerine katılarak katkıda bulunmalarını istiyorum. Tüm bölge halkını bu kültüre ve spora sahip çıkmaya davet ediyorum.”
Editör: Haber Merkezi