Yumurta
 
İyi bir protein kaynağı olan yumurta, ideal amino asit dengesini sağlar. Yumurta sarısında bulunan D vitamini, sizin ve bebeğinizin kemik gelişiminde önemli bir rol oynar. İçeriğindeki kolinle bebeğin hafıza oluşumunda hayati bir öneme sahiptir. Bu yüzden günde 1-2 yumurta tüketin.

Yulaf
 
En süt yapıcı besinlerden birisi olan yulaf aynı zamanda kolay sindirilebilir. Sıkça görülen doğum sonrası kabızlığa da iyi gelir. Demir içeriği anemiyi önler.
 
Taze pişmiş yulafı bir kaşık bal, safran ya da taze meyvelerle tüketebilirsiniz.

Somon
 
Bebeğim sinir sistemi gelişimine yardımcı olan DHA içeren somon yeni doğum yapmış kadınlar için iyi bir besleyicidir. Protein ve B12 kaynağıdır. Bunlarla birlikte hamilelik sonrası depresyonu önler.
 
Haftada 2 kez taze somon yemeye özen gösterin.

Yabanmersini
 
Güçlü bir antioksidan olan yabanmersini sizi ve bebeğinizi birçok hastalıktan korur. Annenin ihtiyaç duyduğu bütün vitamin ve mineralleri içerir. İçerdiği yeterli dozda karbonhidrat enerjinizi yükseltir.
 
Günde 2 ya da daha fazla porsiyon yabanmersini tüketebilirsiniz.

Süt
 
Süt üretimini sütle destekleyebilirsiniz. İçeriğindeki D ve B vitamini, protein ve gerekli besleyicilerle bebeğin gelişiminde önemlidir. Emzirirken kaybettiğiniz kalsiyumu sütteki kalsiyumla tamamlayabilirsiniz. Aynı zamanda vücuttaki su kaybını da önler. Günde 2 bardak süt içmeye özen gösterin.

Çemenotu
 

Süt üretimini destekler. Demir, lif, kalsiyumla birlikte birçok vitamin ve mineral bakımından zengindir. içeriğindeki kolin ve saponin bebeğin gelişimine katkı sağlar. Yeni doğum yapmış kadınlarda sıkça görülen kabızlık ve gaz gibi sorunlara iyi gelir.
 
Bir kaşık çemenotu tohumunu bir bardak suda bir gece bekletin. Sabah bu karışımı kaynatıp süzdükten sonra için.

Editör: Haber Merkezi