Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, “Bizim için hastalarımızın memnuniyeti çok önemli” dedi. 

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun talimatı ile 2014 yılı başında Genel Sekreterlik bünyesinde çağrı merkezi kurulduğunu belirterek, “Çağrı merkezince sağlık tesislerimizde, polikliniklerde muayene olan, yatarak tedavi olan ve acil servis hizmeti alan hastalarımız belli oranda telefon ile aranarak anket yapılmaktadır. Anketlerde, vatandaşlara hastane çalışanlarının davranışları, genel temizlik, yemek servisi, bekleme süresi, danışma hizmetleri, mahremiyet, gibi hizmet aldığı alana göre değişen sorular sorularak verilen sağlık hizmetinin değerlendirilmesi istenmekte ve sunulan hizmet hakkında görüş ve önerileri alınmaktadır. Ayrıca Genel Sekreterliğimizce Mart ayı itibariyle polikliniklerde muayene olan hastalara uygulanan anket sorularına ilaveten MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) hakkında bilgilendirme yapılmasına başlanılmıştır” dedi.

Çağrı merkezinin ay içerisinde 9 bin kişiye ulaştığını kaydeden Yancar, “Çağrı merkezimiz 3 kişi ile çalışmaya başlamış bugün itibariyle 7 personelimiz ayda yaklaşık 9 bin 500 kişi aramakta ankete katılmak isteyen 3 bin 500 kişi ile anket çalışması yapılmaktadır. Yapılan anketlerin sonuçları, memnuniyetinin artırılması kaliteli, kolay ulaşılan, güvenli sağlık hizmeti sunumunun sağlanması ve sağlık hizmetleri sunumunda aksayan yönlerini tespit ederek iyileştirme yapmak ve alınacak kararlara yol gösterici olması bakımından sağlık tesislerimize bildirilmektedir. Sağlık hizmetlerinin sunumunda kurumların alacağı kararlara yol gösterici olması açısından vatandaşların ankete katılımcı olmaları önem arz ediyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi