Ucuz olarak satılan tatlıların çok ucuz bir maliyetle yapıldığını söylememize gerek yok. Ancak ucuz olarak satın aldığınız tatlıların içinde neler bulunduğunu ve sağlığımıza ne gibi zararlar verdiğini açıklamamızda fayda görüyoruz. 

İşte ucuz olarak satın alıp afiyetle yediğimiz o tatlıların içersinde bulunan maddeler ve neden olduğu sağlık sorunları...

MALİYETİ AZ OLDUĞU İÇİN MISIR ŞURUBU KULLANIYORLAR

Mısır şurubu, gıda sektöründe şeker pancarından elde edilen doğal şekere göre daha çok tercih edilmekte. Çünkü mısır şurubunun, doğal şekere göre maliyeti daha az.

Tokluk hissi uyandırmayan ve yedikçe yeme hissi veren bu madde ilerleyen zamanlarda pankreas kanseri, obezite ve diyabet gibi birçok tehlikeli sağlık sorunlarına sebebiyet verebiliyor.

FRUKTOZ 

Ucuz tatlıların hemen hemen hepsinde bulunan fruktoz vücut tarafından öğütülemeyip direk yağ oluyor.  

Bu madde obeziteye neden olabileceği gibi bulaşıcı hastalıkları da beraberinde getiriyor. 

Tüm tatlandırıcılar arasında çabuk bir şekilde yağa dönüşebilen en önemli madde fruktozdur.

ANTEP FISTIĞI YERİNE BEZELYE KULLANIYORLAR

Fıstıklı zannettiğimiz ucuz baklavaların içerisinde boyaya batırılmış bezelye ve yer fıstığı yer alabiliyor. Bezelye herhangi bir sorun teşkil etmese de gıda boyasına batırılmış olan yer fıstığı tüketimi sağlık açısından oldukça zararlı.

KIZGIN YAĞDA PİŞEN TATLILAR KANSERİ TETİKLİYOR

Kızgın yağlar içerisinde pişen tatlıların, yağ ömrü kısa oluyor. Ancak çoğu yerde ucuz olarak satılan kızartılmış tatlıların yağları uzun zaman değişmiyor.

Bu durumda çeşitli kanser türlerine neden olarak sık tüketildiğinde sağlığınızı büyük risk altına atabiliyor.

Editör: Haber Merkezi