Afşin Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Suriyeli mülteci çocuklara yönelik aşı çalışması yaptı.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından başlatılan aşı çalışması hakkında bilgi veren Afşin TSM Başkanı Dr. İlhan Demir, “Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından 0-59 ay arasındaki ‘geçici koruma altındaki nüfusa eksik aşı tamamlama ve aşı hızlandırma çalışması’ kapsamında ilçemizde tespit edilen 400 Suriyeli çocuğa aşılama çalışması yapıldı" dedi.

Aşılama çalışması hakkında bilgi veren Afşin TSM Başkanı Demir, " 15- 28 Şubat 2017 tarihleri arasında 0- 59 aylık Suriyeli Misafir Çocuklara yönelik yapılması planlanan aşı çalışmasında Afşin Toplum Sağlığı Merkezi hedefinde 400 Suriyeli çocuk belirledi. İlk olarak Afşin Toplum Sağlığı Merkezi olarak iletişim sorununu ortadan kaldırmak için öncelikle Afşin’in birçok bölgesine Arapça afişler astı. Daha sonra mahalle muhtarlarıyla görüşerek nüfusa kayıtlı olan Suriyeli çocukları belirlendi.

Suriye’de ki olumsuz gelişmeler sonrası sınırlarımızda yaşanan nüfus hareketlilikleri nedeniyle, Ülkemize çok fazla Suriyeli misafirimiz giriş yapmıştır. Suriye’nin olumsuz koşulları başta bağışıklama hizmetleri olmak üzere, “Temel Sağlık Hizmetleri”nin düzenli olarak verilmesini engellemektedir. Bakanlığımız öncelikle “Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri” olmak üzere, misafirlerimize her türlü sağlık hizmetini sunmaktadır. Bakanlığımız, hastalıklara en hassas grup olan 0-59 ay arasındaki “Geçici Koruma Altındaki Nüfusa” bağışıklama hizmetlerini kendi çocuklarımıza sunduğumuz aynı kalitede sunmak için azami çabayı sarf etmektedir. Bahsi geçen gruplara, Suriye’den aşısız/eksik aşılı gelmeleri bir kısmının kayıtsız olması, ülkemiz içerisinde hareketli olmaları, yerleşim alanlarının ve adreslerinin sabit olmaması gibi nedenlerle, verilen rutin bağışıklama hizmetlerinde beklenen düzeye ulaşılamamıştır. Bu nedenle; ilçemizde 15-28 Şubat 2017 tarihleri arasında Geçici Koruma Altında Bulunan 0-59 ay Arasındaki Çocuklara Eksik Aşı Tamamlama ve Aşı Hızlandırma Çalışmaları yapıldı. Aşılama çalışmasında  0-11 ay arasındaki çocuklara, 5’li Karma ve Hepatit B, 12 – 59 ay arasındaki çocuklara KKK ve 5’li Karma aşıları uygulandı. Aşı çalışmaları, ilçemizde Suriyeli nüfusun yoğun bulunduğu yerlerde, gezici ekipler ve Afşin Toplum Sağlı Merkezinde yapıldı"

Afşin Toplum Sağlı Merkezi'ne Diyetisyen Hekim atandığını bilgisini veren Demir, "Toplum Sağlığı Merkezimize bir diyetisyen atandı. Bununla alakalı da burada poliklinik hizmeti verilecek. En azından insanlarla birebir obaziteyle mücadele açısından çalışmalar yapılır. Artık sağlıklı beslenmek isteyen vatandaşlarımız buraya gelebilir muayene olabilirler. Bizim amacımız çalışmaları daha da arttırmak, toplumu bilinçlendirmek ve bu konuda  daha çok ilerleyebilmektir." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi