Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu’nda, Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Diş Hekimi Emre Hadi Akar tarafından, ilkokul 1. ve 2. sınıf öğretmenlerine yönelik eğitim semineri verildi.

Düzenlenen seminer hakkında bilgi veren, Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) Başkanı Dr. Nuran Erbilen Gök, diş sağlığının çocuk yaşlarda öğretilmesi amacıyla böyle bir organize yaptıklarını söyledi.

Gök, şunları söyledi:

“Günümüzde her alanda koruyucu hekimlik büyük önem kazanmıştır. Diş hekimliğinde de koruyucu hekimlik denilince akla dişlerin çürümesini önlemek gelir. Önemli olan çürük oluştuktan sonra değil; hastalık başlamadan önce önlemini almaktır. İlkokul çocuklarında kötü beslenme alışkanlıklarından ve fırçalama alışkanlıkları kazanılmamış olmasından dolayı dişlerinde çürük görülme olasılığı daha yüksektir.

İlkokul çağındaki çocuklarımızın bu yaşlarda kazanmış oldukları alışkanlıklar ömür boyu devam edeceği için velilerimizin ve öğretmenlerimizin bu konudaki duyarlılığı bizim açımızdan büyük önem taşımaktadır.

Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 2’şer tur olmak üzere 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine flor-vernik ve ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerine flor-jel uygulaması planlanmıştır. Planlamış olduğumuz ağız ve diş sağlığı koruyucu hizmetleri ile ilkokul çağı çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, diş çürüklerini engellemek, ağız ve diş sağlığını önemseyen bir nesil yetiştirmektir. 

Çocuklarımızın gelişiminde ve eğitiminde çok büyük önem arz eden değerli öğretmenlerimize verdiğimiz eğitimin amacı; ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık kazandırarak, yapacağımız hizmetlerde gereken desteği vermeleri ve sağlıklı nesiller yetiştirmede yanımızda olmalarını sağlamaktır.”
Editör: Haber Merkezi