Makarnanıza lezzet katın

Sadece makarnanızı haşlamadan önce, makarnayı haşlayacağınız suya  bir poşet demlik çayı atmanız yeterli olacaktır.

Saçınızı şekillendirebilirsiniz

Saçınızı şampuanladıktan sonra açık bir çay uygulamak saçınızı güçlendirecek ve parlak ve düzgün bir görünüme kavuşturacaktır.

Ağız kokusunu önler

Çayınızı iki kere demledikten sonra poşetin soğumasını bekleyin ve ağzınızı bu suyla çalkalayın.

Döşemelerinize parlak bir görünüm verecektir

Ilık, açık çayı tahta döşemelerinizi ve mobilyalarınızı parlatmak için kullanabilirsiniz.

Kötü kokuları önler

Çay poşetlerini eğer evde kediniz varsa, kedinizin otlarının arasında koyabilir ya da buzdolabınızda zulalayabilir, kötü kokan spor ayakkabılarınızın içine koyabilirsiniz, bu onlara taze güzel bir koku verecektir.

Tabakların yağından arındırılmasına yardımcı olur

Eğer tabaklarınız inatçı yağlar ve lekelerle kaplanmışsa, tabaklarınızı iki adet demlenmiş çay poşetinin bulunduğu bir suya koymanız yeterli olacaktır.

Problemli cildi yatıştırır

Eğer cildinizde kızarıklıklar, yaralar ya da güneş yanıkları varsa; nemli çay poşetinizi bir saatliğine buzdolabında bekletin ve daha sonra problemli bölgelerinize uygulayın. Bu aynı zamanda iltihapların hafiflemesine de yardımcı olacaktır.

Arı ısırıklarına iyi gelir

Nemli ve ılımış bir çay poşetini arı ısırığınızın ya da böcek ısırığının üzerine uygulamak toksinleri arındıracak ve şişmeyi önleyecektir.

Bitkilerin büyümesine yardımcı olur

Oluşabilecek mantar enfeksiyonlarını önlemek için daha önce demlediğiniz poşet çayınızın suyunu bitkilerinizin saksısına katabilirsiniz.

Ayrıca çay poşetinin içindeki çay tozlarını bitkilerinizin toprağına katmak da bitkinizin tohumlanmasına yardımcı olacaktır ayrıca fareleri de uzak tutacaktır.

Pencerelerinizi ve aynalarınızı parlatır

Bunun için eski bir poşet çayınızı bir kez daha demleyin ve bunu pencere ve  aynalarınızdaki leke ve kirlerin üzerine uygulayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi